img

Blessures of klachten van onderbeen, enkel of voet

Heb je een blessure of klacht van de onderbeen, enkel of voet waardoor je belemmerd wordt in het dagelijkse leven, in het werk of in je sport? Wij begrijpen wat dat voor jou betekent. We hebben veel expertise op het gebied van blessures en klachten van de onderbeen, enkel of voet.

 • Uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie (conservatief en postoperatief)
 • Onderzoek en behandeling van onderbeen, enkel of voet volgens de nieuwste inzichten
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking
Afspraak maken Digitale zorg Oefenmateriaal

Of bel voor een afspraak : 088 088 1300

Informatie over onderbeen-, enkel- of voetklachten

Bij SMCP kun je in de regio Arnhem en Nijmegen terecht voor uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie (conservatief en postoperatief) van de onderbeen-, enkel- of voetklachten. Dit kunnen blessures en klachten zijn die acuut of geleidelijk zijn ontstaan. Onze zorgprofessionals kunnen je begeleiding bieden bij onder andere onderstaande klachten van en rondom de onderbeen, enkel of voet:

Antwoorden op meest gestelde vragen

Wil je nog meer lezen? Lees dan hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over onderbeen-, enkel- of voetklachten.

Achillespeesklachten

Voetklachten

Nuttige infosheets

Hoe voorkom je een enkelverstuiking

Hoe kom je van je achillespeesklachten af 

Infosheet over peesklachten

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten werken volgens de nieuwste inzichten. Allereerst wordt goed in kaart gebracht wat de oorzaken en mate van ernst van de blessure of klacht is. Daarbij wordt niet alleen de locatie van de blessure of klacht beoordeeld, maar ook het functioneren van de gehele bewegingsketen wordt meegenomen in het onderzoek. Op basis van gedegen onderzoek wordt een duidelijk plan van aanpak op maat opgesteld. Dit gaat in gezamenlijk overleg. Het doel is dat je blessure of klacht zo snel mogelijk verdwijnt en dat je beter gaat bewegen, zodat de blessure of klacht niet terug komt. Onze fysiotherapeuten zijn ook lid van de Rijnstate-werkgroep enkel en voet om zo voortdurend op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen voor onze patiënten.

Om jou van de beste zorg te voorzien, zal de fysiotherapeut indien wenselijk laagdrempelig contact zoeken met onze zorgprofessionals, zoals de sportarts of regionale samenwerkingspartners.

Sportgeneeskunde

Een consult bij onze sportartsen bestaat uit een uitgebreide analyse van je klacht(en). Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, longfunctie of ander aanvullend onderzoek. Dit alles gebeurd volgens de nieuwste inzichten.

Alles met als doel om tot een diagnose te komen. Na de diagnose zal de sportarts een sportmedisch advies geven en mogelijke behandelopties met je bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. Om jou van de beste zorg te voorzien zal de sportarts indien wenselijk laagdrempelig contact zoeken met onze zorgprofessionals, zoals de fysiotherapeut, sportcardioloog of regionale samenwerkingspartners.

Aanvullende begeleiding

Bij Sport Medisch Centrum Papendal is het mogelijk om aanvullende begeleiding te krijgen. Dit kan onder andere personal training, trainingsbegeleiding en -advies, voedingsadvies, sportmassage of een voet- en loopanalyse zijn. Deze begeleiding op maat kan een ondersteuning zijn van je onderbeen-, enkel- of voetklachten. Onder ik zoek hulp van een zorgprofessional zie je wie je kan begeleiden naar herstel en welke expertise we in huis hebben.

Tarieven en vergoedingen

Onder tarieven en vergoedingen vind je meer informatie over onze tarieven fysiotherapie, sportgeneeskunde en aanvullende begeleiding. Ook vind je informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Wil je meer weten van klachten en blessures aan de het onderbeen, enkel of voet? Of meteen een afspraak maken voor een behandeling? Neem gerust contact met ons op.

Maak vast kennis met enkele experts

Petra Wildeman

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Sander van Rheenen

Manueel therapeut

Lees meer

Rolf Oostenbrink

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Vestigingen waar je behandeld kunt worden

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut