Kennis- en Innovatiecentrum

Sport Medisch Centrum Papendal heeft naast een behandelcentrum ook een Kennis- en Innovatiecentrum. Met het Kennis- en Innovatiecentrum wil het sportmedisch centrum zich positioneren als een professionele en ambitieuze (top)sportmedische kennispartner. Een kennispartner die voor iedereen toegankelijk is.

Wat doet het Kennis- en Innovatiecentrum?

Eén van de belangrijke doelen van het Kennis- en Innovatiecentrum is het zo goed mogelijk vertalen van onze kennis, vaardigheden en succeservaringen naar optimale zorg en dus ook digitale zorgproducten. Het Kennis- en Innovatiecentrum bestaat daarom uit een innovatie- en digitaliseringsplatform en een kennisplatform.

Innovatie- en digitaliseringsplatform

Het Kennis- en Innovatiecentrum draagt bij aan de innovaties en digitalisering van de zorg die door Sport Medisch Centrum Papendal worden geleverd. Dat gaat zowel om intern als extern gerichte innovaties en digitalisering. Eén van de speerpunten van het Kennis- en Innovatiecentrum is de ontwikkeling van onze eigen webwinkel en digitale-zorgplatform.

Daarnaast vinden er nog meer activiteiten plaats binnen dit platform. Denk hierbij aan:

 • Het ontwikkelen van veldtesten voor fysiek zware beroepen; wat zijn de risico’s van het beroep en hoe zou je deze goed kunnen meten?
 • Het optimaliseren van de digitale zorg voor de patiënten in onze praktijk middels app, videoconsulten etc.
 • Het optimaliseren van onze interne digitale communicatie
 • Het optimaliseren van de digitale communicatie naar overige zorgverleners en het optimaliseren van de digitale zorg voor de patiënt samen met die zorgverleners. Denk aan de optie voor de huisarts om snel contact te hebben met onze sportartsen bijvoorbeeld.

Kennisplatform

Ook levert het Kennis- en Innovatiecentrum een bijdrage aan het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van kennis gericht op (top)sportmedische zorg. Zo is deze afdeling verantwoordelijk voor het intern scholen van onze zorgprofessionals en het up-to-date houden van onze protocollen en werkwijzen. Daarnaast doet het kenniscentrum wetenschappelijk onderzoek.

Enkele zaken die het Kennis- en Innovatiecentrum ontwikkelt binnen het kennisplatform zijn:

Voor wie?

Het Kennis- en Innovatiecentrum richt zich allereerst op patiënten, (top)sporters, sportverenigingen, sportbonden, studenten en begeleiding van fysieke beroepen zoals brandweer en politie. Daarnaast richt het zich op onze medewerkers, externe zorgverleners en zorgverzekeraars. De inzet is om topsportservice voor iedereen en waar dan ook te kunnen bieden. Dit bereiken we dankzij de inzet van onze innovaties en onze hoog opgeleide professionals.

Kennispartner worden?

Alle ontwikkelingen binnen het Kennis- en Innovatiecentrum kunnen niet plaatsvinden zonder hulp van onze kennispartners. Samen met deze partners worden studies opgezet of nieuwe innovaties ontwikkeld. Ook het ontwikkelen van veldtesten kan alleen in samenspraak en met een goede samenwerking tussen het kennis- en innovatiecentrum en de opdrachtgever.

Geïnteresseerd in wat een partnerschap met ons voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via kenniscentrum@smcp.nl.

dr. Marsha Tijssen

Fysiotherapeute, manager Kennis- en Innovatiecentrum

Contact

Meer weten?

Wil je meer weten over het kenniscentrum? Neem gerust contact met ons op via kenniscentrum@smcp.nl.

Dit zijn de leden van het kenniscentrum

Beate Dejaco

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum, intern coach

Lees meer

dr. Marsha Tijssen

Fysiotherapeute, manager Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

dr. Robert van Cingel

Directeur, sportfysiotherapeut, manueel therapeut

Lees meer

Lara Baars

Medewerker backoffice

Lees meer

Marieke van Hunen

Manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Peter Dijkstra

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Rolf Oostenbrink

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut