img

Fysiotherapie

Wij vinden dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met een intern en extern netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat ook recreatieve sporters en niet-sporters zo snel mogelijk weer klachtenvrij en fit zijn. En dat doen we al 50 jaar met succes!

 • Uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie (conservatief en postoperatief)
 • Onderzoek en behandeling volgens de nieuwste inzichten
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking
 • Mogelijk op 7 vestigingen in de regio Arnhem-Nijmegen
Afspraak maken Digitale zorg Oefenmateriaal

Of bel voor een afspraak : 088 088 1350

img

Hoe fysiotherapie jou kan helpen

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd op het gebied van houding en bewegen. Zij behandelen mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. We hebben veel expertise in huis die beschikbaar is voor iedereen van jong tot oud! Of je nu een fanatiek sporter bent of niet aan sport doet of 50+ bent. Of je nu last hebt van artrose, lage rugpijn, een frozen shoulder of een tennisarm: bij ons is iedereen welkom!

img

Specialisaties en behandelmethodes

Elke klacht kent weer een andere behandelmethode. Na de intake bespreekt jouw fysiotherapeut met jou wat de beste optie is voor jouw klachten. Wij bieden de volgende specialisaties en behandelmethodes:

img

Groepstraining

Heb je last van artrose, in het bijzonder heupartrose of knieartrose? Moet je revalideren van een blessure of heb je chronische lage rugklachten? Dan kan groepstraining zoals bijvoorbeeld pilates de oplossing zijn voor jouw klachten. Je gaat dan samen met de fysiotherapeut en andere patiënten op Papendal trainen.

Lees meer

img

Testen en meten

De fysiotherapeuten hechten veel waarde aan het vastleggen van objectieve gegevens om zo jouw klacht goed in kaart te brengen. Het is van belang om de vooruitgang goed te volgen en de behandelmethode eventueel bij te stellen als dat nodig blijkt. Sport Medisch Centrum Papendal beschikt over een uitgebreide “meetstraat” met apparatuur die kan helpen om klachten en vooruitgang in revalidatie inzichtelijk te maken.

Lees verder

img

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn allemaal geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van de beroepsvereniging en hebben bovendien een master op het gebied van sportfysiotherapie en/of orthopedische manuele therapie.

Lees verder

img

Verwijzing niet nodig

Je kunt direct, dus zonder verwijzing, een afspraak maken. Is dit het geval dan zal de fysiotherapeut altijd eerst een screening doen om te bepalen of je klachten opgelost kunnen worden met fysiotherapie of dat een andere behandeling nodig blijkt, zoals bijvoorbeeld door een sportarts of sportcardioloog. Let op, voor deze laatste twee heb je een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig!

img

Tarieven en vergoedingen

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van fysiotherapie wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar te informeren.

Klik hier voor de actuele tarieven en vergoedingen van fysiotherapie.

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over fysiotherapie. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak voor een behandeling.

Maak vast kennis met enkele fysiotherapeuten

Sanne Kerkers

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Britt Dorrestein

Manueel therapeute

Lees meer

André Timmerman

Sportfysiotherapeut

Lees meer

Vestigingen waar je behandeld kunt worden

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Heteren Sjabbens Sports & Health

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut