Heup Artrose Programma

Nu mogelijk op alle vestigingen van Sport Medisch Centrum Papendal. Ook in Nijmegen en Beuningen!

Heupartrose is een veelvoorkomende aandoening die vaak leidt tot pijn en functieverlies. Mensen met milde artrose en een nog actieve leefstijl komen over het algemeen nog niet in aanmerking voor een totale heupprothese. Om deze doelgroep te helpen, heeft Sport Medisch Centrum Papendal in samenwerking met de artrosepoli van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem het Heup Artrose Programma van 3 maanden ontwikkeld. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het toepassen van specifieke oefentherapie en krachttraining een gunstig effect heeft op de symptomen van artrose. De artrose kan niet verholpen worden, maar de pijnklachten nemen af en de functies van de aangedane heup nemen toe. Daarnaast verbetert de algehele fitheid. Zodoende zal men minder beperkt zijn in het dagelijkse leven, het werk en eventueel in de sportbeoefening.

Inhoud programma

Het programma begint met een uitgebreide intake. Hierbij worden diverse testen en metingen verricht om de belastbaarheid van je heup en je algehele belastbaarheid te bepalen. Naar aanleiding hiervan wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld dat gericht is op het verbeteren van de bewegingscoördinatie, lokale spierkracht en algemeen uithoudingsvermogen.

Het programma wordt 2 keer per week uitgevoerd onder begeleiding van een fysiotherapeut. De oefen- en trainingssessies vinden plaats gedurende 10 weken. Indien gewenst kan dit worden aangepast aan je persoonlijke situatie.

Tarieven en vergoedingen

Bij heupartrose vergoedt de zorgverzekeraar 12 behandelingen vanuit het basispakket. Let op: hierbij geldt eerst je eigen risico. Alle andere aandoeningen vallen onder reguliere fysiotherapie en worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

Sport Medisch Centrum Papendal heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd bij je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven en vergoedingen

Wel of geen verwijzing?

Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist. Echter mag je ook zonder verwijzing deelnemen aan het Heup Artrose Programma. Let op: indien je bij heupartrose voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking wilt komen, dan is een verwijzing wel noodzakelijk.

Aanvullende patiëntinformatie

heup artrose fysiotherapie nijmegen

Ingeborg Opschoor

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over het Heup Artrose Programma. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen aan het revalidatieprogramma en maak nu een afspraak.

Onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in artrose

Jo-ann de Deugd

Fysiotherapeute

Lees meer

Rolf Oostenbrink

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Sanne Kerkers

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut