img

Testen en meten bij sportgeneeskunde

Een consult bij de sportarts bestaat uit een uitgebreide analyse van je klacht(en). Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, longfunctie of ander aanvullend onderzoek.

img

Metingen zoals inspanningstest bij revalidatie

Metingen die wij in huis bij Sport Medisch Centrum Papendal verrichten, zijn bijvoorbeeld:

img

Samenwerking met ziekenhuizen

Voor onderzoeken als röntgenfoto’s, MRI, longfunctie of ander aanvullend onderzoek, werken wij nauw samen met Rijnstate Ziekenhuis (Arnhem en Velp), Sint Maartenskliniek (Nijmegen).

img

Sportcardiologie

Bij Sport Medisch Centrum Papendal is het bovendien mogelijk om, als hiervoor aanleiding is, een afspraak bij de sportcardioloog te maken. In samenwerking met het hartcentrum van het Amsterdam UMC houdt deze elke maandag op ons sportmedisch centrum op Papendal spreekuur. De sportcardioloog bepaalt of er verder onderzoek nodig is, specifiek op het gebied van cardiologie.

img

Diagnose en behandelplan

De onderzoeksresultaten gebruikt de sportarts om vervolgens te komen tot een diagnose, sportmedisch advies en behandelplan op maat.

img

Tarieven en vergoedingen

Klik hier voor de tarieven kosten van de verschillende sportmedische onderzoeken en licentiekeuringen. Op deze pagina vind je ook informatie over de vergoedingen van de onderzoeken. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de sportmedische onderzoeken waarschijnlijk declareren bij je zorgverzekeraar. Neem voor jouw specifieke situatie contact op met je zorgverzekeraar.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen over sportmedisch onderzoek of maak direct een afspraak.

Maak kennis met enkele sportartsen

Prashant Komdeur

Sportarts

Lees meer

Hiske Kneepkens

Sportarts

Lees meer

Theo Schers

Sportarts

Lees meer

Onze vestigingen waar u terecht kunt voor een sportmedisch onderzoek

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • PlusPraktijk
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut