img

Sportgeneeskunde

Heb je klachten tijdens het sporten? Blessures zoals bijvoorbeeld pijn aan de knie, enkel of rug? Of heb je inspanningshoofdpijn, onbegrepen prestatiedaling, benauwdheid of pijn op de borst? Een sportarts van Sport Medisch Centrum Papendal heeft de kennis en expertise op topsportniveau om dit aan te pakken.

img

Consult sportarts

Klachten en blessures zorgen ervoor dat je niet kan sporten zoals je zou willen. Hiervoor kan je terecht op consult bij één van onze sportartsen in Arnhem, Nijmegen of Apeldoorn. De sportarts achterhaalt waar je klacht vandaan komt en hoe deze het beste aangepakt kan wordt.

Lees meer

img

Preventief sportmedisch onderzoek

Om een uitgebreide analyse van je gezondheid en fitheid te maken, verrichten sportartsen sportmedisch onderzoek. Soms wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, longfunctie of ander aanvullend onderzoek. De sportmedische onderzoeken die wij verrichten, zijn:

 • Basis Sportmedisch Onderzoek
 • Basisplus Sportmedisch Onderzoek
 • Groot Sportmedisch Onderzoek
 • Uitgebreid Sportmedisch Onderzoek (Topsport Medisch Onderzoek)

Lees meer

img

Consult sportarts met inspanningstest

Ben je verwezen door een arts, omdat je last hebt van klachten tijdens inspanning zoals een verminderd uithoudingsvermogen? Dan kan het wenselijk zijn om meer inzicht te krijgen in hoe je gezondheid en/of fitheid ervoor staan. Het consult sportarts met inspanningstest bij Sport Medisch Centrum Papendal geeft jou hierin alle duidelijkheid.

Lees meer

img

Achillespeesspreekuur

Klachten van de achillespees komen veel voor bij recreatieve sporters, topsporters en ook bij niet-sporters. Pijn, stijfheid en overige klachten kunnen de sportbeoefening, maar ook dagelijkse activiteiten langdurig belemmeren. Wil jij hiervan af? Dat kan. Lees verder voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Lees meer

img

Verplichte sportkeuringen

Zoals ook een auto elk jaar gekeurd moet worden, is het belangrijk je lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten met sporten. Een sportkeuring door een sportarts bij een sportmedisch adviescentrum is een goede optie. Voorbeelden zijn een duikkeuring, een keuring om aan een sport- of dansopleiding te mogen starten of keuringen voor ALO of motorsport. Soms zijn de sportkeuringen uit eigen beweging van de sporter, voor bepaalde sporten (of niveaus van sport) is de sportkeuring verplicht. Bij een sportkeuring brengt de sportarts jouw gezondheid en belastbaarheid in kaart en rapporteert daarover.

Lees verder

img

Testen en meten

Een consult bij de sportarts bestaat uit een uitgebreide analyse van je klacht(en). Daarvoor is het nodig om te testen en meten. Als het nodig blijkt, wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd, zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG (inspanningstest), longfunctie of ander aanvullend onderzoek. Veel metingen verrichten wij in huis bij Sport Medisch Centrum Papendal:

Lees meer

img

Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics – SMCP

Rijnstate en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) werken al jaren samen om snel toegankelijke zorg te bieden aan amateur- en topsporters. Deze samenwerking is recent verder geïntensiveerd door een nauwere samenwerking van onze sportartsen en werkzaamheden van onze sportartsen in het Rijnstate ziekenhuis.

Door sportgeneeskundige expertise en medische- en zorginnovaties bij elkaar te brengen en uit te breiden, wordt de aangeboden zorg nog effectiever en patiëntgerichter. Hierdoor vindt de juiste zorg op de juiste plek plaats en neemt de kwaliteit van zorg toe.

img

Tarieven en vergoedingen

Een consult bij de sportarts valt onder de basisverzekering en is alleen mogelijk met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Op de pagina tarieven en vergoedingen sportgeneeskunde vind je meer uitgebreide informatie hierover.

Sport Medisch Centrum Papendal biedt topsportservice voor iedereen.

Everlien van Wakeren

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt voor één van de sportartsen. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak voor een consult.

Maak vast kennis met enkele sportartsen

Hiske Kneepkens

Sportarts

Lees meer

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Laurens Kappelle

Sportarts

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor sportgeneeskunde

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Nijmegen

Lees meer

Arnhem Rijnstate

Lees meer

Apeldoorn

Lees meer
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut