img

Achillespeesspreekuur

In het achillespeesspreekuur worden je achillespeesklachten uitvoerig onderzocht. Je krijgt goed inzicht in wat je moet doen om je achillespeesklachten te laten herstellen. Of je nu wel of geen sporter bent, bij Sport Medisch Centrum Papendal krijgt iedereen toegang tot onze topsportservice.

 • Uitgebreid vraaggesprek, bewegingsonderzoek en echografie
 • Nabespreking met een helder plan van aanpak
 • Onderzoek volgens de hoogste standaarden
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking
 • Mogelijk op 1 vestiging in Arnhem, Papendal
Afspraak maken

Of bel voor een afspraak : 088-0881300

img

Langdurige achillespeesblessure

Ondanks behandeling blijft er vaak pijn in de achillespees of kan deze niet voldoende belast worden. Vaak wordt er te eenzijdig behandeld, teveel gericht op symptomen en is de begeleiding van het behandelplan onvoldoende. 
 
Een goede diagnose, behandelplan en revalidatie zijn daarom van essentieel belang. Sport Medisch Centrum Papendal is gestart met een speciaal spreekuur voor klachten aan de achillespees waarbij de kennis en kunde van sportarts en fysiotherapeut wordt gebundeld.

img

Voor wie?

Het spreekuur is voor iedereen met recente of langdurige klachten van of rondom de achillespees. 

Wil je nu al graag antwoorden op vragen over je achillespeesklachten? Ga dan naar veel gestelde vragen over achillespeesklachten.

img

Werkwijze

Binnen één consult word je onderzocht door een sportarts en een fysiotherapeut, die gezamenlijk het vraaggesprek en een uitgebreid lichamelijk en bewegingsonderzoek doen. Er wordt verder gekeken dan alleen de achillespees. Ook worden de oorzaken van de achillespeesklacht besproken. De sportarts zal vervolgens met een echo de status van de achillespees bekijken. Met deze informatie zal een behandelplan voor je worden opgesteld. 

Je krijgt een advies over de prognose van de blessure, welke bevindingen uit het onderzoek van belang zijn en er wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan indien gewenst overgedragen worden aan de fysiotherapeut waar je al in behandeling bent of aan een nieuwe fysiotherapeut.

Het consult duurt ongeveer 60 minuten.

img

Verwijzing niet nodig

Je kunt direct, dus zonder verwijzing, een afspraak maken. Is dit het geval dan zal de fysiotherapeut altijd eerst een screening doen om te bepalen of je klachten opgelost kunnen worden met fysiotherapie of dat een andere behandeling nodig blijkt, zoals bijvoorbeeld door een sportarts of sportcardioloog. Let op, voor deze laatste twee heb je een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig!

img

Tarieven en vergoedingen

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van fysiotherapie wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar te informeren.

Klik hier voor de actuele tarieven en vergoedingen van het achillesspreekuur.

Ingeborg Opschoor

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen over het achillespeesspreekuur of maak direct een afspraak.

Maak vast kennis met enkele experts

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Rolf Oostenbrink

Sportfysiotherapeut, Kenniscentrum

Lees meer

Dennis Boonen

Fysiotherapeut

Lees meer

Vestigingen waar u behandeld kan worden

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut