Achillespeesspreekuur 

Klachten in de achillespees komen veel voor bij recreatieve sporters, topsporters en ook bij niet-sporters. Pijn, stijfheid en overige klachten kunnen de sportbeoefening maar ook dagelijkse activiteiten langdurig belemmeren. Wil jij hiervan af? Dat kan.

Langdurige achillespeesblessure

Ondanks behandeling blijft er vaak pijn in de achillespees of kan deze niet voldoende belast worden. Vaak wordt er te eenzijdig behandeld en is de begeleiding van het behandelplan onvoldoende. 
 
Een goede diagnose, behandelplan en revalidatie is daarom van essentieel belang. Sport Medisch Centrum Papendal is gestart met een speciaal spreekuur voor klachten aan de achillespees waarbij de kennis en kunde van sportarts en fysiotherapeut wordt gebundeld.

Voor wie?

Het spreekuur is voor alle patiënten met korte of langdurende klachten van of rondom de achillespees. 

Werkwijze

Binnen één consult word je onderzocht door een sportarts en een fysiotherapeut, die gezamenlijk het vraaggesprek en een uitgebreid lichamelijk onderzoek doen. De sportarts zal vervolgens met een echo de status van de achillespees bekijken. Met deze informatie zal een behandelplan voor je worden opgesteld. 

Je krijgt een advies over de prognose van de blessure, welke bevindingen uit het onderzoek van belang zijn en er wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan indien gewenst overgedragen worden aan de fysiotherapeut waar je al in behandeling bent of aan een nieuwe fysiotherapeut.

Het consult duurt ongeveer 60 minuten.

Tarieven en vergoedingen

Klik hier voor de tarieven kosten van de verschillende sportmedische onderzoeken. Op deze pagina vind je ook informatie over de vergoedingen van de onderzoeken. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je een consult bij het achillespees spreekuur waarschijnlijk declareren bij je zorgverzekeraar. Neem voor jouw specifieke situatie contact op met je zorgverzekeraar. 

Ingeborg Opschoor

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen over het achillespeesspreekuur of maak direct een afspraak.

Maak kennis met onze experts van het achillespeesspreekuur

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Rolf Oostenbrink

Fysiotherapeut

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor het achillespeesspreekuur

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
  • PlusPraktijk
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut