Consult sportarts

Heb je klachten tijdens het sporten? Blessures zoals bijvoorbeeld pijn aan de knie, enkel of rug? Of heb je inspanningshoofdpijn, onbegrepen prestatiedaling, benauwdheid of pijn op de borst? Een sportarts van Sport Medisch Centrum Papendal heeft de kennis en expertise op topsportniveau om dit aan te pakken.

Sportblessures

Klachten en blessures zorgen ervoor dat je niet kan sporten zoals je zou willen en dat wil je natuurlijk oplossen. Hiervoor kan je terecht bij één van onze sportartsen, die achterhalen waar je klacht vandaan komt en hoe deze het beste aangepakt kan worden. Samen houden onze sportartsen je in beweging.

Sportmedisch onderzoek

Een consult bij de sportarts bestaat uit een uitgebreide analyse van je klacht(en). Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, longfunctie of ander aanvullend onderzoek. 

Sportmedisch advies

Alles met als doel om tot een diagnose te komen. Na de diagnose zal de sportarts een sportmedisch advies geven en mogelijke behandelopties met je bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s of verwijzing naar fysiotherapiesportcardiologie of orthopedie.

Ook andere vragen op het gebied van sport en gezondheid kunnen tijdens het consult besproken worden zoals:

 • Overtraining
 • Diabetes mellitus
 • Gewichtsproblemen
 • Bloedarmoede
 • Medicijngebruik
 • Voeding

Verplichte sportkeuringen

Zoals ook een auto elk jaar gekeurd moet worden is het belangrijk je lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten met sporten. Een sportkeuring door een sportarts bij een sportmedisch adviescentrum is een goede optie. Soms zijn de sportkeuringen uit eigen beweging van de sporter, voor bepaalde sporten (of niveaus van sport) is de sportkeuring verplicht. Bij een dergelijke keuring brengt een sportarts jouw gezondheid en belastbaarheid in kaart. 

Samenwerkingsverbanden

In samenwerking met ziekenhuis Rijnstate hebben we een sportpoli in het Sport Orthopedisch Centrum Rijnstate. Elke donderdagmiddag is daar een sportspreekuur, dat is bedoeld voor professionele, amateur- en breedtesporters.

Tarieven en vergoedingen 

Een consult bij de sportarts valt onder de basisverzekering en is alleen mogelijk met een verwijzing van jouw huisarts of medisch specialist. Op de pagina tarieven en vergoedingen Sportgeneeskunde vind je meer uitgebreide informatie hierover.

Linda van Son

Doktersassistente

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over sportgeneeskunde. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak.

Maak vast kennis met onze sportartsen

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Hiske Kneepkens

Sportarts

Lees meer

Tjeerd de Vries

Sportarts

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor sportgeneeskunde

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
 • PlusPraktijk
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut