Tarieven en vergoedingen fysiotherapie

Vergoeding fysiotherapie

Uiteraard wil je weten of fysiotherapie vergoed wordt als je aan de behandeling start. Sport Medisch Centrum Papendal heeft met bijna alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening (soms pas na een aantal behandelingen). Dat verschilt per verzekeraar.  

Raadpleeg je eigen verzekeraar

Wil je weten of je behandelingen fysiotherapie worden vergoed? Dit kun je vinden op je polisblad of via de website van zorgwijzer vergoedingen fysiotherapie per zorgverzekeraar. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan na te gaan bij je eigen verzekeraar in hoeverre je verzekerd bent en hoeveel behandelingen fysiotherapie per jaar inclusief zijn.

Tarieven fysiotherapie

Als fysiotherapie behandelingen niet of deels vergoed worden door je verzekeraar, is het goed te weten wat de kosten zijn. Bijvoorbeeld: wat kost manuele therapie? 

Hieronder vind je het overzicht van de tarieven van onze diensten fysiotherapie per 1 januari 2024: 

Fysiotherapie / sportfysiotherapie (per zitting) € 45,00
Manuele therapie (per zitting) € 62,00
Psychosomatische fysiotherapie  € 62,00
Eenmalig fysiotherapeutisch consult € 90,00
Screening, intake en onderzoek zonder verwijzing € 90,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 90,00
Eigen bijdrage shockwavetherapie (ESWT) € 45,00
Niet nagekomen afspraak* € 45,00
Meer gecompliceerde, arbeidsintensieve rapportage  € 103,00

 

Kosten aanvullende producten en diensten

In sommige gevallen kan de fysiotherapeut u voorstellen enkele aanvullende producten en/of diensten af te nemen die uw behandeling ten goede zouden kunnen komen. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn. In deze gevallen zal de fysiotherapeut dit met u bespreken, zodat u hiervan op de hoogte bent en er zelf een beslissing over kan nemen.

Biodex / cybex :
Voor een cybex/biodex meting wordt een eigen bijdrage van €45,00 in rekening gebracht, naast de regulier zitting fysiotherapie of aanvullend op de intake.

Niet nagekomen afspraak

Voor een niet nagekomen afspraak wordt een tarief van €45,00 euro in rekening gebracht, indien een afspraak NIET of NIET TIJDIG (tenminste 24 uur van te voren) is afgezegd. Betreffende nota wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Eigen risico van de vergoeding

Voor personen van 18 jaar of ouder geldt het wettelijke minimale eigen risico (€ 385 of meer) alleen wanneer de behandelingen fysiotherapie vergoed worden uit de basisverzekering. Dit geldt voor aandoeningen die wettelijk zijn vastgelegd in de Chronische Lijst Fysiotherapie.

Overige diensten

Medisch Fitness € 43,00 p/maand
Pilates Abonnement (6 maanden) € 52,00 p/maand
Personal Training (1 op 1) € 51,00 p/uur
Personal Duo Training (2 op 1) € 32,00 p/pers p/uur
Sportmassage (30 minuten) € 36,00
Sportmassage 10 rittenkaart (10×30 minuten) € 324,00

 

* Voor een niet nagekomen afspraak of een afspraak  die niet tenminste 24 uur van tevoren is afgezegd, zijn wij genoodzaakt een tarief van € 45,00 in rekening te brengen. De factuur van deze niet nagekomen afspraak wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut