Revalidatie

Na een operatie of een ongeval kun je klachten en beperkingen in je dagelijks leven en/of sport ervaren. Fysiotherapie kan helpen om weer tot een goede bewegingskwaliteit te komen en de belastbaarheid te verhogen. Zo ben je snel weer terug op je oude niveau, zowel in werk, sport als privé.

(Sport)revalidatie

Bij Sport Medisch Centrum Papendal kun je in de regio Arnhem en Nijmegen terecht voor vakkundige (sport)revalidatie. De master opgeleide (sport)fysiotherapeuten en manueeltherapeuten bepalen tijdens de intake samen met jou de gewenste doelstellingen en het behandelplan. Zij begeleiden je tijdens de revalidatie op basis van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. De vooruitgang in je revalidatie wordt nauwkeurig bijgehouden middels een patiënt-volgsysteem en verschillende test- en meetapparatuur. De revalidatie kan bestaan uit actieve oefentherapie, kracht- en conditietraining, gericht op je eigen werk of tak van sport. Naast het actieve gedeelte kunnen behandelmethodes zoals manuele therapie, dry needling, shockwave therapie en massage deel uit maken van het revalidatietraject.

Revalidatie nieuwe heup en nieuwe knie

Als je een nieuwe heup of een nieuwe knie hebt gekregen kun je ook uitstekend terecht bij onze (sport)fysiotherapeuten en manueel therapeuten.

Groepstraining

Als je revalideert voor knie- of heupklachten kan het zijn dat je na individuele behandelingen in aanmerking komt voor revalidatie in een groep. Je gaat dan samen met de fysiotherapeut en andere patiënten op de atletiekbaan of elders op Papendal sport specifiek trainen in een omgeving die veel meer uitdaagt dan de oefenzaal alleen. Afhankelijk van je eigen wensen kun je na het revalidatietraject op Sport Medisch Centrum Papendal ook terecht voor medische fitnesspersonal training of Pilates.

Specialisatie op revalidatie in huis

De fysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal zijn gespecialiseerd in het revalideren van aandoeningen in het bewegingsapparaat. Heb je heupklachten, knieklachten, schouderklachten, een frozen shoulder, rugklachten of andere aandoeningen in het bewegingsapparaat, dan staan de fysiotherapeuten van ons centrum voor je klaar.

Verwijzing bij revalidatie meestal noodzakelijk

Je wordt meestal verwezen door een huisarts of medisch specialist na een operatie of een trauma. Hierdoor worden de kosten (deels) uit de basisverzekering vergoed. Je mag er ook bewust voor kiezen om te revalideren zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Tarieven en vergoedingen

Afhankelijk van de verwijzing en de aard van de klacht wordt het revalidatietraject vergoed uit je aanvullende zorgverzekering en/of basisverzekering. Sport Medisch Centrum Papendal heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over revalidatie. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak.

Experts die je zouden kunnen begeleiden bij jouw revalidatie

André Timmerman

Sportfysiotherapeut

Lees meer

Chad Woesthoff

Sportfysiotherapeut

Lees meer

Marieke van Hunen

Manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor revalidatie met fysiotherapie

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut