Groepstraining

Sport Medisch Centrum Papendal biedt gespecialiseerde fysiotherapie aan voor aandoeningen in het houdings- en bewegingsapparaat. Naast individuele behandelingen fysiotherapie bieden wij ook groepsbehandelingen aan. Heb je last van artrose, in het bijzonder heupartrose of knieartrose? Moet je revalideren van een blessure of heb je chronische lage rugklachten? Dan kan groepstraining de oplossing zijn voor jouw klachten.

Uitgebreide intake en trainingsschema

Meestal word je verwezen voor fysiotherapie door een medisch specialist (orthopeed, reumatoloog of anesthesioloog). De fysiotherapeut op Sport Medisch Centrum Papendal verricht tijdens de eerste afspraak een uitgebreide intake met krachtmetingen en vragenlijsten. Daarna stelt de fysiotherapeut een trainingsschema op maat op en ga je gedurende 6-12 weken trainen in groepsverband.

Groepstraining

Je gaat onder begeleiding van de fysiotherapeut en samen met andere patiënten trainen in de oefenzaal of op onze atletiekbaan. Je krijgt een individueel schema, maar er worden ook gezamenlijke oefeningen gedaan. Tijdens de trainingen werk je aan de verbetering van kracht, stabiliteit en bewegingsvrijheid. De aard van de oefeningen sluit zoveel mogelijk aan bij je persoonlijke doelstellingen.

Revalidatie

Als je revalideert voor knie- of heupklachten kan het zijn dat je na individuele behandelingen in aanmerking komt voor revalidatie in een groep. Afhankelijk van je eigen wensen kun je na het revalidatietraject op Sport Medisch Centrum Papendal ook terecht voor medische fitness, personal training of Pilates.

Artrose: minder pijn door training

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat training een positief effect heeft op artrose. De ziekte artrose zelf wordt daarbij niet genezen maar klachten zoals pijn en stijfheid nemen door regelmatige training aanzienlijk af. Klik hieronder op de button voor onze factsheet over knieartrose.

Factsheet

Diverse trainingsgroepen

Bij Sport Medisch Centrum Papendal hebben we verschillende trainingsgroepen:

 • Knie artrose groep
 • Heup artrose groep
 • Revalidatie kniegroep
 • Pilates

Tarieven en vergoedingen

Bij knieartrose vergoedt de zorgverzekeraar 12 behandelingen vanuit het basispakket. Let op: hierbij geldt eerst je eigen risico. Alle andere aandoeningen vallen onder reguliere fysiotherapie en worden vergoed uit de aanvullende verzekering.

Sport Medisch Centrum Papendal heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Verwijzing niet noodzakelijk

Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist, echter, je mag ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken. Let op: indien je bij knie- of heupartrose voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking wilt komen, dan is een verwijzing wel noodzakelijk.

Lieke de Nooijer

Secretaresse & acquisitie medewerker

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over de groepstrainingen. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen aan de behandeling en maak nu een afspraak.

Experts die je zouden kunnen begeleiden in de groepstraining

Beate Dejaco

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum, intern coach

Lees meer

Lars de Jong

Fysiotherapeut

Lees meer

Peter Dijkstra

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor groepstraining

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut