img

Pilates

Heb je last van chronische lage rugklachten en wil je graag ondersteunende oefening en training om je rug, bekken en romp meer in balans te brengen? Dan is deelnemen aan Pilates lessen een goede uitkomst. Het maakt niet uit of je wel of geen sportervaring hebt en hoe fit je bent. Bij Sport Medisch Centrum Papendal krijgt iedereen toegang tot onze topsportservice.

  • MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR (datum nog onbekend)
Afspraak maken Digitale zorg Oefenmateriaal

Of bel voor een afspraak : 088 088 1350

img

Wat is pilates?

Pilates is een trainingsmethode, ontwikkeld door Joseph Pilates. Deze methode is gericht op het stretchen, versterken en balanceren van het gehele lichaam. De Pilates training bestaat uit een evenwichtige serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de grond. Pilates oefeningen zorgen voor een gebalanceerde ontwikkeling van alle spiergroepen. Verder worden buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd. De manier van ademhalen speelt daarbij een belangrijke rol.

img

Pilates lessen op Papendal

Onze Pilates lessen worden begeleid door fysiotherapeuten die de oefeningen desgewenst vanuit een medische achtergrond kunnen aanpassen, rekening houdend met je behoeftes en mogelijkheden.

Sport Medisch Centrum Papendal biedt Pilates in groepslessen aan op verschillende niveaus. Afhankelijk van je klachten en behaalde resultaten beslis je samen met de fysiotherapeut in welke groep je in kan stromen. De pilateslessen worden verzorgd door fysiotherapeuten. Dat betekent dat zij tijdens het oefenen ook rekening kunnen houden met eventuele klachten en blessures. Mocht je onverhoopt meer klachten krijgen, dan kun je altijd (weer) een consult fysiotherapie bij SMCP inplannen.

img

Abonnement Pilates

Je hebt in overleg met je behandelend fysiotherapeut besproken om een Pilates abonnement bij SMCP af te sluiten. Dit abonnement geldt voor 6 maanden. Na 6 maanden overleg je met je Pilates docent of je het abonnement wilt voortzetten of stoppen. Na die periode kan je een evaluatie afspraak plannen bij jouw fysiotherapeut.

Voor €47,25 per maand kun je 6 maanden lang gebruik maken van de Pilates lessen. Dit tarief wordt alleen gebruikt tijdens de vervolggroepen en niet voor de beginnerslessen.

LET OP: op dit moment zijn er helaas geen pilateslessen op SMCP.

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over Pilates. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen aan de behandeling en maak nu een afspraak.

Experts die gespecialiseerd zijn in Pilates

Beate Dejaco

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum, intern coach

Lees meer

dr. Marsha Tijssen

Fysiotherapeute, manager Kennis- en Innovatiecentrum

Lees meer

Vestiging waar je behandeld kunt worden

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut