Testen en meten

De fysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal in Arnhem en Nijmegen hechten veel waarde aan het vastleggen van objectieve gegevens om zo het klachtenbeeld goed in kaart te brengen. Daarnaast is het van belang om de vooruitgang van de revalidatie goed te volgen en eventueel bij te stellen waar nodig.

Meetstraat

Wij beschikken over een uitgebreide “meetstraat” met diverse apparatuur die kan helpen om klachten en vooruitgang in revalidatie inzichtelijk te maken.

Isokinetische krachtmeter

Deze brengt de kracht van je bovenbenen, schouder of rug in kaart en maakt links-rechts verschillen of veranderingen binnen een spiergroep inzichtelijk. Dit kan soms een verklaring geven bij langer bestaande, onbegrepen klachten of de vooruitgang tijdens de revalidatie monitoren.

Revalidatie

Aan het einde van een knie- of schouderrevalidatie worden er naast een isokinetische krachtmeting ook andere testen afgenomen zoals sprongtesten en vragenlijsten; al deze informatie wordt gebruikt om een beslissing te kunnen nemen of iemand weer klaar is om terug te keren naar zijn sport op wedstrijdniveau.

Tijdens een revalidatietraject maakt de fysiotherapeut ook gebruik van kleinere meetapparatuur zoals een isometrische krachtmeter en goniometrie om vooruitgang in bewegelijkheid en kracht te monitoren.

Eenmalige krachtmeting

Revalideer je elders en wil je een eenmalige krachtmetingen laten uitvoeren? Dat kan! De fysiotherapeut zal dan de resultaten en bevindingen met jou en je behandelend fysiotherapeut delen.

Spartanova gecertificeerd

Ben je een sporter die graag wil weten of hij voldoende beschermd is tegen het ontstaan van blessures? De fysiotherapeuten van SMCP zijn spartanova gecertificeerd en kunnen sport specifieke testen afnemen. Deze testen bestaan uit onderzoeken naar flexibiliteit, kracht, coördinatie en stabiliteit. De inhoud hiervan is sterk afhankelijk van je wensen en de tak van sport die je beoefent. Aan het einde van het onderzoek ontvang je een overzicht van de mogelijke risicofactoren en bijbehorende oefeningen die je thuis van internet (video en tekst) kunt downloaden om zo je fysieke gesteldheid te optimaliseren.

Samenwerking met andere afdelingen

Soms signaleert de fysiotherapeut tijdens de intake klachten of symptomen die door een zorgprofessional van een andere afdeling bekeken moeten worden. Disciplines als sportgeneeskunde en sportcardiologie zijn in huis bij Sport Medisch Centrum Papendal. Voor aanvullend onderzoek werken wij samen met ziekenhuizen in de regio.

Sportgeneeskunde

Als het nodig blijkt, is het bij ons bovendien mogelijk om een afspraak bij de sportarts te maken. Onze sportartsen houden dagelijks spreekuur op vestigingen op Papendal en in Nijmegen. Zij bepalen of er verder onderzoek nodig is, specifiek op het gebied van sportgeneeskunde.

Sportcardiologie

Bij Sport Medisch Centrum Papendal is het bovendien mogelijk om, indien hiervoor aanleiding is, een afspraak bij de sportcardioloog te maken. Deze bepaalt of er verder onderzoek nodig is, specifiek op het gebied van cardiologie. Het spreekuur is elke maandag op onze hoofdvestiging op Papendal.

Samenwerking met ziekenhuizen

Voor onderzoeken als röntgenfoto’s, MRI, longfunctie of ander aanvullend onderzoek, werken wij nauw samen met Rijnstate Ziekenhuis (Arnhem en Velp), St. Maartenskliniek (Nijmegen) en Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede).

Tarieven en vergoedingen

Wil je weten of je behandelingen fysiotherapie worden vergoed? Kijk de polis van je zorgverzekering goed na. Of kijk op vergoedingen fysiotherapie per zorgverzekeraar.

SMCP heeft met bijna alle verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Indien SMCP geen overeenkomst heeft met jouw zorgverzekeraar of indien je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent (en bv. geen aanspraak kunt maken op vergoeding van diverse prestaties fysiotherapie), ga dan naar onze speciale pagina tarieven en vergoedingen fysiotherapie voor een overzicht van de kosten.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over testen en meten bij fysiotherapie. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak voor een behandeling.

Maak vast kennis met enkele fysiotherapeuten

Francoise van Dijk-van den Bosch

Manueel therapeute, arbeidsfysiotherapeute

Lees meer

Inge van Amerongen

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor fysiotherapie

Arnhem-Noord Gulden Hart

Lees meer

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Arnhem Rijnstate

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Nijmegen

Lees meer

Velp

Lees meer
  • PlusPraktijk
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut