Personal training

Personal training is één van onze diensten die helemaal op jou wordt afgestemd. Als je het moeilijk vindt om in je eentje weer fit te worden dan kan de training van onze personal trainer Lilian Tillema een goede steun in de rug zijn. Of het nu gaat om algemene fitheid, het doortrainen na fysiotherapeutische behandeling of specifieke fitheid voor een (recreatieve) sportactiviteit, de personal trainer maakt samen met jou een plan van aanpak en een individueel trainingsprogramma.

Wat is personal training?

Tijdens de personal training worden functionele oefeningen en oefeningen voor de rompstabiliteit gedaan, die geschikt zijn voor jouw individuele situatie. Het inschatten van jouw belastbaarheid gebeurt elke training opnieuw en de oefeningen worden hierop aangepast.

Vooral de controle op de goede technische uitvoering van de oefeningen is een belangrijk onderdeel binnen de personal training.

Waar?

De personal trainingen vinden alleen plaats op hoofdlocatie Papendal en op afspraak. Je kunt individueel of met twee personen gaan trainen. Ook is het mogelijk om gedeeltelijk zelfstandig en gedeeltelijk met de personal trainer te trainen.

Voor wie?

 • Van jong tot oud
 • Mensen die meer willen gaan bewegen, maar weinig sportervaring hebben
 • Mensen die na een fysiotherapeutisch traject willen doortrainen of bewegen
 • Mensen met lichte blessures of beperkingen (rugklachten, nekklachten, knieklachten, etc.)

Belastbaarheid vergroten

Misschien wil jij jouw belastbaarheid voor de dagelijkse bezigheden vergroten of de draad om te sporten weer oppakken, maar je weet niet goed hoe of waar te beginnen? Of je hebt lichte blessures/beperkingen, bijvoorbeeld door artrose of lage rugpijn, en je wilt onder begeleiding een specifiek trainingsprogramma doen? Dan is een afspraak met onze personal trainer wellicht een goede start.

Doortrainen na fysiotherapie

Ben je klaar met een fysiotherapeutisch traject en wil je graag (gedeeltelijk) blijven doortrainen bij Sport Medisch Centrum Papendal onder begeleiding van onze personal trainer? Dan kan dat!

De personal trainer gaat samen met jou de oefeningen die de fysiotherapeut heeft opgegeven, doornemen. Indien wenselijk volgt er overleg tussen de personal trainer en de fysiotherapeut over jouw bijzonderheden in het trainingsprogramma. Daarnaast kan de personal trainer nieuwe trainingsonderdelen toevoegen aan het programma, afhankelijk van jouw doelen.

Tarieven en vergoedingen

Op de pagina tarieven en vergoedingen zie je een overzicht van de kosten van personal training.

Aan het einde van de maand ontvang je een factuur voor het aantal afgenomen personal trainingen. Een trainingssessie die minimaal 24 uur van tevoren schriftelijk/telefonisch wordt afgemeld, wordt niet in rekening gebracht.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden personal training deels of volledig. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Als je een vergoeding krijgt, kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar.

Lieke de Nooijer

Secretaresse & acquisitie medewerker

Afspraak maken

Meer weten?

Je kunt telefonisch contact opnemen met ons secretariaat voor meer informatie of om een afspraak te maken. Zij zorgen ervoor dat je teruggebeld wordt door Lilian.

Onze expert die personal training geeft

Lilian Tillema

Personal Trainer & sportmasseur

Lees meer

Onze vestiging waar je terecht kunt voor personal training

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut