Manuele therapie

Als je klachten hebt in het houdings- en bewegingsapparaat zoals lage rugpijn, heuppijn, schouderpijn of nekpijn, dan kan dat komen door het minder goed functioneren van één of meerdere gewrichten. Manuele therapie kan dan een uitkomst bieden.

Wat is manuele therapie?

Orthopedische manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie voor behandelingen van aandoeningen in het spier-skeletstelsel. De manueel therapeut neemt klinisch redeneren als vertrekpunt bij het toepassen van de hooggespecialiseerde therapeutische handelingen zoals manuele technieken, adviezen geven en oefentherapie. De manueel therapeut gaat uit van de meest recente wetenschappelijke en klinische bewijslast en stelt elke patiënt centraal, rekening houdend met biologische, psychologische en sociale factoren van elk individu.

Intake en behandelplan

De manueel therapeut beschikt over specifieke kennis en behandeltechnieken om deze klachten te onderzoeken en te behandelen. De manueel therapeut gaat na een intake en onderzoek samen met je bespreken wat het voorgestelde behandelplan is en kiest in overleg met jou de passende behandelvormen. Dit kunnen manipulatietechnieken zijn (snelle mobilisatietechnieken die soms knoepen of kraken genoemd worden) of andere behandeltechnieken of een combinatie daarvan.

Manuele therapie in combinatie met andere behandelmethodes

Manuele therapie is geen alleenstaande therapie en zal worden aangevuld met andere behandelmogelijkheden zoals bijvoorbeeld oefentherapie. De manueeltherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal is gespecialiseerd in het uitvoeren van de specifieke manipulaties en mobilisaties en in het begeleiden van oefeningen die leiden tot herstel. De meeste van onze manueel therapeuten zijn daarnaast ook sportfysiotherapeut of hebben andere scholingen gevolgd waardoor zij jouw klacht vanuit een breed perspectief kunnen benaderen.

Raad voor diverse vragen over heup, rug of nek

Je kunt bij onze manueel therapeut ook terecht voor al je vragen over oefeningen bij een hernia in de rug, bij heupklachten, schouderklachten of nekklachten. Hij kan je ook adviseren en behandelen bij klachten gerelateerd aan een frozen shoulder.

Verwijzing niet noodzakelijk

Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist, echter, je mag ook zonder verwijzing een afspraak bij ons maken.

Manuele therapie in Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een manueel therapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen.

Tarieven en vergoedingen

Manuele therapie wordt tot een maximum vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.
Indien je een aanvullende verzekering hebt, vallen ook de kosten voor manuele therapie hier waarschijnlijk onder (tot een maximum bedrag).

Sport Medisch Centrum Papendal heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Rianne Tromp

Medewerker backoffice

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over manuele therapie. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen aan de behandeling en maak nu een afspraak.

Experts die je zouden kunnen behandelen

Francoise van Dijk-van den Bosch

Manueel therapeute, arbeidsfysiotherapeute

Lees meer

Lindy Dukers

Sportysiotherapeute, manueel therapeute

Lees meer

Linn Willemsen

Sport- en manueel fysiotherapeute, manager fysiotherapie

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt voor manuele therapie

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut