Nieuw bij SMCP: Sport Pilates

In oktober 2020 gaat Sport Medisch Centrum Papendal starten met het aanbieden van Sport Pilates. Daarnaast blijven wij de reguliere vorm van Pilates op verschillende niveaus aanbieden op Papendal. Pilates is een trainingsmethode, ontwikkeld door Joseph Pilates. Deze methode is gericht op het stretchen, versterken en balanceren van het gehele lichaam. De Pilates training bestaat uit een evenwichtige serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de grond. Pilates oefeningen zorgen voor een gebalanceerde ontwikkeling van alle spiergroepen. Verder worden buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd. De manier van ademhalen speelt daarbij een belangrijke rol.

Nieuwe vorm van Pilates

Met Sport Pilates gaat SMCP, naast de klassieke Pilates oefeningen, ook zwaardere oefenvormen van Pilates trainen. Het zorgt voor het versterken van je gehele ‘powerhouse’ en is ideaal te combineren met andere vormen van inspanning zoals (hard)lopen, dansen, zwemmen of fietsen. Je werkt aan je lichaamsbalans en het helpt blessures te voorkomen. Je maakt gebruik van je eigen lichaamsgewicht maar ook van (klein) materiaal zoals lichte gewichten, een Pilates ring, een swissball, etc. Daarnaast is er ook ruimte voor rek- en strekoefeningen. Je traint zo je spieren op een complete manier en je flexibiliteit neemt toe.

Beperkt aantal plaatsten beschikbaar

Sport Pilates is geschikt voor iedereen die wil werken aan het versterken van de balans in het gehele lichaam en klachten wil voorkomen. Een sportieve instelling is een pre.
De Sport Pilates betreft in eerste instantie een pilot met 12 opeenvolgende bijeenkomsten op de maandagavond van 19:45 tot 20:45 en worden gegeven op de afdeling fysiotherapie van SMCP Arnhem. De groep heeft maximaal ruimte voor 8 deelnemers en de les wordt begeleid door een ervaren sportfysiotherapeut. Er is veel ruimte voor individuele aandacht.

Als tarief geldt ons Pilates-abonnement à 45 euro per maand. Hiernaast kun je ook onbeperkt gebruik maken van de medische fitness. Zie onze website voor de openingstijden.

Twijfel je of Sport Pilates iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bespreek het met jouw therapeut.

Meld je nu aan

Tags: ,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut