img

Blessures en klachten door een amputatie

Heb je een blessure of klacht door je amputatie waardoor je belemmerd wordt in het dagelijkse leven, in het werk of in je sport? Wij begrijpen wat dat voor jou betekent. We hebben veel expertise op het gebied van blessures en klachten door een amputatie.

 • Uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie
 • Ervaren sportartsen en fysiotherapeuten op het gebied van verschillende (aangeboren)beperkingen: van amateur tot paralympiërs
 • Groot multidisciplinair netwerk met onder andere prothese makers en revalidatie centra
Afspraak maken Digitale zorg Oefenmateriaal

Of bel voor een afspraak : 088 088 1300

Informatie over amputatie gerelateerde klachten

Bij SMCP kun je in de regio Arnhem en Nijmegen terecht voor uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie van amputatieklachten. Dit kunnen blessures en klachten zijn die acuut of geleidelijk zijn ontstaan. Onze zorgprofessionals kunnen je begeleiding bieden bij onder andere onderstaande klachten van en door de amputatie:

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten werken volgens de nieuwste inzichten. Allereerst wordt goed in kaart gebracht wat de oorzaken en mate van ernst van de blessure of klacht is. Daarbij wordt niet alleen de locatie van de blessure of klacht beoordeeld, maar ook het functioneren van de gehele bewegingsketen wordt meegenomen in het onderzoek. Op basis van gedegen onderzoek wordt een duidelijk plan van aanpak op maat opgesteld. Dit gaan in gezamenlijk overleg. Het doel is dat je blessure of klacht zo snel mogelijk verdwijnt en dat je beter gaat bewegen, zodat de blessure of klacht niet terug komt.

Om jou van de beste zorg te voorzien, zal de fysiotherapeut indien wenselijk laagdrempelig contact zoeken met onze zorgprofessionals, zoals de sportarts of regionale samenwerkingspartners.

Sportgeneeskunde

Een consult bij onze sportartsen bestaat uit een uitgebreide analyse van je klacht(en). Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, longfunctie of ander aanvullend onderzoek. Dit alles gebeurd volgens de nieuwste inzichten.

Alles met als doel om tot een diagnose te komen. Na de diagnose zal de sportarts een sportmedisch advies geven en mogelijke behandelopties met je bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. Om jou van de beste zorg te voorzien zal de sportarts indien wenselijk laagdrempelig contact zoeken met onze zorgprofessionals, zoals de fysiotherapeutsportcardioloog of regionale samenwerkingspartners.

Zowel de fysiotherapeuten als de (sport)artsen blijven onze expertise verbeteren en gebruiken daar deze link voor om op de hoogte te blijven.

Aanvullende begeleiding

Bij Sport Medisch Centrum Papendal is het mogelijk om aanvullende begeleiding te krijgen. Dit kan onder andere personal trainingtrainingsbegeleiding en -adviesvoedingsadviessportmassage of een voet- en loopanalyse zijn. Deze begeleiding op maat kan een ondersteuning zijn van je rugklachten. Onder ik zoek hulp van een zorgprofessional zie je wie je kan begeleiden naar herstel en welke expertise we in huis hebben.

Tarieven en vergoedingen

Onder tarieven en vergoedingen vind je meer informatie over onze tarieven fysiotherapie, sportgeneeskunde en aanvullende begeleiding. Ook vind je informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Wil je meer weten van klachten en blessures door je amputatie? Of meteen een afspraak maken voor een behandeling? Neem gerust contact met ons op.

Maak vast kennis met enkele experts

Britt Dorrestein

Manueel therapeute

Lees meer

Francoise van Dijk-van den Bosch

Manueel therapeute, arbeidsfysiotherapeute

Lees meer

Jeroen Marks

Fysiotherapeut

Lees meer

Vestigingen waar je behandeld kunt worden

Apeldoorn

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Arnhem Rijnstate

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut