img

Voeding en diëtetiek

Wij vinden dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met een intern en extern netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat ook recreatieve sporters en niet-sporters zo snel mogelijk fit zijn. En dat doen we al 50 jaar met succes!

 • Uitgebreide intake
 • Adviezen volgens de nieuwste inzichten
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking met de overige zorgprofessionals
 • Mogelijk op 1 vestiging in Arnhem, Papendal
Afspraak maken Digitale zorg

Of bel voor een afspraak : 088 088 1300

img

Hoe (sport)voeding jou kan helpen

Eén van de belangrijke voorwaarden voor een gezond en fit lichaam is een goede basissportvoeding. Bovendien zorgt de juiste voeding op het juiste moment voor een beter en sneller herstel na het sporten, zodat je er de volgende dag weer volop tegenaan kan. Ook heb je voeding nodig om het maximale uit je trainingen en wedstrijden te halen. Winnen door alléén voeding gaat niet lukken. Maar een wedstrijd verliezen door op een verkeerde manier met voeding om te gaan, komt in de praktijk nog te vaak voor. Wil jij ook betere prestaties door betere voeding? Dat kan met de hulp van onze sportdiëtist.

img

Intake met voeding en diëtetiek op maat

Een (sport-) voedingsadvies is afhankelijk van het trainingsprogramma dat iemand volgt, de persoonlijke omstandigheden, het individu en het doel. Dit betekent dus dat je altijd een advies op maat krijgt van onze sportdiëtiste Anja van Geel.

img

Teambegeleiding door diëtiste

Sport is vaak teamwork. Anja van Geel kan ook het hele team begeleiden. Ook is het mogelijk een presentatie of workshop te geven voor sporters, ouders, coaches en andere begeleiders van sporters over sport & voeding of een sportdieet. Samen kunnen we oplossingen bedenken voor bijvoorbeeld de maaltijd na de training, het eten tijdens wedstrijddagen en de vochtvoorziening tijdens de inspanning. Met elkaar moet je de klus immers klaren. Wil je toch liever een individueel voedingsadvies dat kan natuurlijk ook.

img

Sportdiëtist Anja van Geel

Anja van Geel is als sportdiëtist al meer dan 25 jaar actief in de begeleiding van wedstrijdsporters waaronder ook veel topsporters. Deze sporters hebben als doel door voeding hun prestatie te verbeteren.

Zij maakt deel uit van Team voeding van TeamNL en werkt als sportdiëtiste voor het TeamlNL centrum Papenda. In opdracht van NOC*NSF heeft zij het boek ‘Voeding en Sport’ geschreven, een naslagwerk voor de sporter en begeleiders rondom de sporter. Door haar ervaring als sportdiëtist en als sporter weet ze wat er speelt op het gebied van sportvoeding en wat de invloed van voeding is op gezondheid én prestatie. Zo kan zij samen met de sporter een optimale vertaling maken naar de sportpraktijk.

img

Gastdocent

De ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding gaan snel. Bovendien staan voeding en beweging volop in de belangstelling. Studenten zijn vaak erg blij met voorbeelden uit de praktijk. Op deze manier kunnen studenten kennis maken met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding. Als sportdiëtiste geeft Anja van Geel ook gastcolleges over de onderwerpen als optimale sportvoeding.

img

Verwijzing door huisarts of specialist

Om toegang te krijgen tot de sportdiëtist, is geen verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Maar soms hangt de mate van vergoeding door de zorgverzekeraar daar wel vanaf. Neem daarvoor contact op met je eigen zorgverzekeraar.

img

Tarieven en vergoedingen

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van begeleiding op maat wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar te informeren.

Klik hier voor de actuele tarieven en vergoedingen van de sport diëtist.

Anja van Geel

Sportdiëtiste

Afspraak maken

Meer weten?

Voor al je vragen of voor het maken van een afspraak kun je terecht bij Anja van Geel via telefoon 0412-454130 of e-mail anjavangeel@hetnet.nl

Vestiging waar je behandeld kunt worden

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut