Voeding en diëtetiek

Eén van de belangrijke voorwaarden voor een gezond en fit lichaam is een goede basissportvoeding. Bovendien zorgt de juiste voeding op het juiste moment voor een beter en sneller herstel na het sporten, zodat je er de volgende dag weer volop tegenaan kan.

Winnen door alléén voeding gaat niet lukken. Maar een wedstrijd verliezen door op een verkeerde manier met voeding om te gaan, komt in de praktijk nog te vaak voor. Wil jij ook betere prestaties door betere voeding? Dat kan met de hulp van onze diëtist.

Sportvoedingsadvies op maat door sportdiëtist

Een (sport-) voedingsadvies is afhankelijk van het trainingsprogramma dat iemand volgt, de persoonlijke omstandigheden, het individu en het doel. Dit betekent dus dat je altijd een advies op maat krijgt van onze sportdiëtiste Anja van Geel. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen op die manier het gegeven (sport)voedingsadvies deel uit kan maken van iemands trainings-en wedstrijdprogramma en leefpatroon.

Teambegeleiding door diëtiste

Sport is vaak teamwork. Anja van Geel kan ook het hele team begeleiden. Ook is het mogelijk een presentatie of workshop te geven voor sporters, ouders, coaches en andere begeleiders van sporters over sport & voeding of een sportdieet. Samen kunnen we oplossingen bedenken voor bijvoorbeeld de maaltijd na de training, het eten tijdens wedstrijddagen en de vochtvoorziening tijdens de inspanning. Met elkaar moet je de klus immers klaren. Wil je toch liever een individueel voedingsadvies dat kan natuurlijk ook.

Sportdiëtist Anja van Geel

Anja van Geel is als sportdiëtist al bijna 25 jaar actief in de begeleiding van wedstrijdsporters waaronder ook veel topsporters. Deze sporters hebben als doel door voeding hun prestatie te verbeteren. In opdracht van NOC*NSF heeft zij het boek ‘Voeding en Sport’ geschreven, een naslagwerk voor de sporter en begeleiders rondom de sporter. Door haar ervaring als sportdiëtist en als sporter weet ze wat er speelt op het gebied van sportvoeding en wat de invloed van voeding is op gezondheid én prestatie. Zo kan zij samen met de sporter een optimale vertaling maken naar de sportpraktijk.

Gastdocent

De ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding gaan snel. Bovendien staan voeding en beweging volop in de belangstelling. Studenten zijn vaak erg blij met voorbeelden uit de praktijk. Op deze manier kunnen studenten kennis maken met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van sportvoeding. Als sportdiëtiste geeft Anja van Geel ook gastcolleges over de onderwerpen als optimale sportvoeding.

Tarieven en vergoedingen

De diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt 3 uur. Dit komt overeen met 1 intake consult en 3 vervolgconsulten of 6 vervolgconsulten. Daarnaast geeft het aanvullende pakket mogelijk extra vergoeding. Je vindt dit terug in de polis van je zorgverzekering. Ook kun je ervoor kiezen naast de vergoeding van de zorgverzekering zelf een deel van de kosten te betalen. Wij hanteren de tarieven van je zorgverzekering. Wanneer je de factuur zelf betaalt gelden de volgende tarieven:

 • Intake/consult inclusief individueel voedingsadvies € 90
 • Vervolg kort € 15
 • Vervolg lang € 30
 • Niet binnen 24 uur voorafgaand aan een afspraak afgezegd € 20

Anja van Geel

Sportdiëtiste

Meer informatie

Meer weten?

Voor al je vragen of voor het maken van een afspraak kun je terecht bij Anja van Geel via telefoon 0412-454130 of e-mail anjavangeel@hetnet.nl

Onze vestiging waar je terecht kunt voor voeding en diëtetiek

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut