Sportmassage

Heb je bijvoorbeeld rugklachten, beenklachten of hoofdpijnklachten waarbij sprake is van gespannen spieren? Dan kan sportmassage een effectieve methode zijn om je verder te helpen herstellen. Ook kan sportmassage helpen bij de voorbereiding op een volgende training of wedstrijd of juist na een inspannende activiteit.

Ook voor nekpijn effectief

Sportmassage kan effectief zijn in alledaagse situaties. Heb jij last van schouderpijn of nekpijn door bijvoorbeeld een intensieve of langdurig eenzijdige werkhouding, dan kan sportmassage voor een sterke ontspanning van spieren zorgen. Hierdoor kan het lichaam zelf beter gaan herstellen. Het gevolg is dat spieren en gewrichten vaak weer soepeler aanvoelen en het bewegen gemakkelijker gaat.

Sportmassage in combinatie met andere behandelmethodes

De sportmassage bij Sport Medisch Centrum Papendal is bedoeld voor zowel sporters als niet-sporters. Sportmassage bestaat uit diverse technieken en is een intensievere vorm van masseren. Het verminderen van verstijvingen en verhardingen in spieren werkt zowel herstellend als preventief. Ook kan sportmassage een aanvulling zijn op medische fitness, personal training of een fysiotherapeutisch behandeltraject. Ben je nu in behandeling bij een fysiotherapeut, vraag gerust naar de mogelijkheden om sportmassage te krijgen. Een sessie sportmassage duurt een half uur of een uur. Vaak zijn meerdere sessies nodig om tot een goed resultaat te komen.

Sportmasseur

Onze sportmasseur, Lilian Tillema, is opgeleid NGS-sportzorgmasseur en personal trainer. Ze werkt in beide functies veel samen met de fysiotherapeuten binnen SMCP. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van zowel ouderen als sporters op (semi)topsportniveau. Haar drive is dat mensen weer vitaal en ontspannen kunnen bewegen.

Tarieven en vergoedingen

Kijk voor kosten en vergoedingen van sportmassage onder tarieven en vergoedingen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden sportmassage deels of volledig. Vraag dit vooraf na bij je zorgverzekeraar.

Marion Jochem

Secretaresse fysiotherapie

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over sportmassage. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak.

Onze specialist in sportmassage

Lilian Tillema

Personal Trainer & sportmasseur

Lees meer

Onze vestiging waar je terecht kunt voor sportmassage

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut