Politie

Fysiopol, Psychopol en Combipol van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) zijn een onderdeel van de re-integratie van politiemedewerkers met langdurig werkverzuim. Op die manier draagt SMCP bij aan het welzijn van de medewerkers van politie in verschillende regio’s van Nederland.

Fysiopol, Psychopol en Combipol

Fysiopol is onderdeel van het politie-zorgplan. Circa 40% van de politiemensen meldt zich met klachten aan houdings- en bewegingsapparaat bij de bedrijfsarts. De interventie bestaat uit belastbaarheidstraining al dan niet gecombineerd met hands-on therapie om zorg te dragen voor een snelle hervatting van werkzaamheden. Bij elk traject vindt er een arbeidstraining plaats welke bijvoorbeeld kan bestaan uit een werkplekonderzoek (op locatie), werkplektraining en overleg met de leidinggevende/bedrijfsarts. Bij een combinatie van fysieke en mentale klachten kan een maatwerkprogramma worden gemaakt, maar kan ook solitair worden ingezet (psychopol). De duur van de programma’s varieert van 6-12 weken. Klik op de button hieronder voor meer informatie over de programma’s.

Meer informatie

SMCP heeft voor Fysiopol en Psychopol twee partners: de Jong en Vitaal – Centrum voor fysiotherapie in Hardinxveld-Giessendam en Verheul & Weerman Gezondheidsmanagement in Nieuw-Vennep. Net als SMCP hebben de partnehttp://www.dejongenvitaal.nrs ruim 20 jaar ervaring met interventies voor de politie en zijn zij op de hoogte van de specifieke omstandigheden waaronder de diverse politiefunctionarissen hun functie uitoefenen.

Margreet Dijkshoorn

Accountmanager & Doktersassistente

Contact

Meer weten?

We vertellen je graag meer over onze pakketten en tarieven.

Aanspreekpunt voor medisch inhoudelijk overleg

Francoise van Dijk-van den Bosch

Manueel therapeute, arbeidsfysiotherapeute

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut