Wat is een slijmbeursontsteking in de schouder (bursitis schouder)?

Schouderklachten komen veelvuldig voor. Op de lage rug na, is pijn in de schouder de meest voorkomende klacht in ons bewegingsapparaat. Schouderpijn kan door diverse aandoeningen veroorzaakt worden, waaronder een frozen shoulder, overbelaste pezen of een slijmbeursontsteking (bursitis).

Symptomen slijmbeursontsteking schouder (bursitis schouder)

Er bevinden zich meerdere slijmbeurzen in het schoudergewricht. Deze slijmbeurzen zijn dunne vliezen, vergelijkbaar met een vloeipapiertje. Als deze vliezen ontsteken, kan er vocht in komen. Dit geeft veel pijn met als gevolg bewegingsbeperking.

Slijmbeursontsteking schouder: wat te doen?

Als er sprake is van een bursitis kan de radioloog dit tijdens echografisch onderzoek vaststellen en zelfs behandelen. Meestal verdwijnen de klachten vrij direct en is er verder geen therapie meer nodig.

Helaas worden schouderklachten vaak onterecht aangeduid als een slijmbeursontsteking, maar vindt men dit niet terug tijdens echografisch onderzoek. Of erger, de slijmbeurs wordt behandeld, maar de schouderpijn blijft aanwezig.

Schouderspecialist bij pijn in de schouder

Bij twijfel is het raadzaam om een schouderspecialist het gewricht te laten onderzoeken en beoordelen. Vaak zijn verkeerde beweegpatronen, afgenomen kracht of conditie van de spieren, overbelaste pezen, een frozen shoulder of neurologische aandoeningen de oorzaak van de klacht.

Heeft u schouderklachten?

Aarzel dan niet langer en neem contact met ons op om beoordeeld te worden door een schouderspecialist van Sport Medisch Centrum Papendal. Deze topsportzorg is voor iedereen toegankelijk en wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar. Aarzel niet langer en maak een afspraak. Woon je niet in de buurt? Vraag dan een adviesgesprek via video aan.

Adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag hulp en ondersteuning op afstand bij het verhelpen van jouw klacht of blessure? In een adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) krijg je uitgebreid advies en begeleiding. De fysiotherapeut van SMCP beantwoordt in het gesprek al jouw vragen. Ook krijg je advies over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen, eventueel ondersteund met oefeningen via onze PhysiApp. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP vinden wij het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Let op: het adviesgesprek via video wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar, ook niet als je een aanvullende verzekering hebt met dekking voor fysiotherapie. De factuur van het adviesgesprek kun je daarom niet indienen bij je verzekeraar.

Adviesgesprek via video

Experts die je zouden kunnen behandelen

Britt Dorrestein

Manueel therapeute

Lees meer

Beate Dejaco

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum, intern coach

Lees meer

Britt Dorrestein

Manueel therapeute

Contact

Meer weten?

Aarzel niet langer en neem contact met ons op om beoordeeld te worden door een schouderspecialist.

Vestigingen waar schouderspecialisten werkzaam zijn

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut