sportarts en fysiotherapeut helpen je bij het verbeteren van je fitheid en conditie na ziekte door covid-19

Revalidatie na ziekte door COVID-19

Ben je ziek geweest door COVID-19 en is je fitheid erg achteruit gegaan? Heb je veel moeite om je conditie weer op het oude niveau te krijgen? Gaat je herstel niet zoals verwacht? Als je graag je dagelijkse activiteiten en sport weer normaal wilt kunnen uitvoeren, dan is het belangrijk je fitheid gedoseerd op te bouwen. Lees in dit artikel hoe Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) je hierin kan ondersteunen.

Verminderde conditie na COVID-19

Veel mensen die ziek zijn geworden door COVID-19 houden last van langdurige klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, verminderd uithoudingsvermogen en een afgenomen spierkracht. Dit kan veel beperkingen geven in het dagelijkse leven of tijdens het oppakken van de sportbeoefening. Het kan behoorlijk frustrerend zijn om iedere keer tegen grenzen aan te lopen en niet staat te zijn om zelfstandig de algehele fitheid te verbeteren. Sterker nog, te snel te veel inspannen kan het herstel juist belemmeren waardoor je uiteindelijk langer bezig bent met je herstel.

Revalidatietraining na COVID-19

Wanneer je ziek bent geweest door COVID-19 is het belangrijk om je uithoudingsvermogen, spierkracht en balans gedoseerd op te bouwen, zodat je zo snel mogelijk weer al je beweegactiviteiten op het oude niveau kunt uitoefenen.

Op SMCP bieden we nu een beweegprogramma op maat aan voor mensen die ziek zijn geweest na COVID-19. Mocht je na COVID-19 klachten hebben overgehouden dan kan je op verwijzing goed bij de sportarts terecht. Een sportarts kan onderzoeken waar je op dit moment het meest door beperkt bent en waar je eventuele klachten vandaan komen. Dit doet de sportarts met een lichamelijk onderzoek en een inspanningstest met ademgasanalyse. Het inspanningsvermogen wordt beoordeeld, maar ook de hart- en longfunctie tijdens rust en inspanning. Door het bepalen van omslagpunten en hartslagzones kan de sportarts een trainingsadvies op maat geven, waar de fysiotherapeut van SMCP verder mee aan de slag kan gaan. Onze fysiotherapeuten en sportartsen werken nauw samen. Als je geen inspanningstest wenst, kun je ook ervoor kiezen om direct naar de fysiotherapeut te gaan. Een fysiotherapeut kan samen met jou gericht werken aan je herstel. Er is een speciaal protocol ontwikkeld en tijdens de trainingen wordt de zuurstofsaturatie gemeten. Behalve oefenen op een van onze 9 vestigingen, ga je ook aan de slag met een thuisoefenschema. Zo word je uiteindelijk weer fit en voel je je energiek.

Tarieven en vergoedingen

Als je een consult met een sportarts wenst heb je een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Bij onze fysiotherapeuten kun je zowel met als zonder verwijzing terecht. Als je een verwijzing hebt en toestemming geeft voor het delen van je gegevens voor onderzoek naar de herstelzorg rondom COVID-19, dan krijg je (in de meeste gevallen) vergoeding uit de basisverzekering. Mocht je onder begeleiding van de fysiotherapeut een revalidatietraject willen volgen en heb je hiervoor geen verwijzing, dan geldt vergoeding uit de aanvullende verzekering. Mocht je niet aanvullend verzekerd zijn, dan gelden onze reguliere tarieven voor fysiotherapie.

Afspraak maken

Heb je klachten overgehouden na ziekte door COVID-19 en wil je graag samen met een van onze sportartsen en fysiotherapeuten werken aan je fitheid? Neem dan nu contact op voor het maken van een afspraak. Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op.

Adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag hulp en ondersteuning op afstand bij het verhelpen van jouw klacht of blessure? In een adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) krijg je uitgebreid advies en begeleiding. De fysiotherapeut van SMCP beantwoordt in het gesprek al jouw vragen. Ook krijg je advies over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen, eventueel ondersteund met oefeningen via onze PhysiApp. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP vinden wij het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Let op: het adviesgesprek via video wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar, ook niet als je een aanvullende verzekering hebt met dekking voor fysiotherapie. De factuur van het adviesgesprek kun je daarom niet indienen bij je verzekeraar.

Adviesgesprek via video

Sportgeneeskunde en fysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een sportarts of fysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut