achillespees pijn en achillespees klachten laten behandelen bij sport medisch centrum papendal

Pak je achillespeesklachten effectief aan voor de Nijmeegse Vierdaagse

De 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse alweer voor de deur. Vele wandelaars zijn momenteel druk bezig met de voorbereiding en maken vele wandeluren. Al die wandeluren zijn echter ook belastend voor het lichaam. Je hebt als wandelaar vast gemerkt dat je na een wandeltraining je lichaam weer even moeten laten herstellen. Je spieren, je pezen en je gewrichten moeten bijkomen om de volgende wandeltraining weer aan te kunnen.

Een klacht die regelmatig voorkomt onder wandelaars van de Vierdaagse is een pijnlijke achillespees. Meestal treden deze klachten op in aanloop naar de Vierdaagse en zijn het gevolg van overbelasting. De achillespees heeft te weinig tijd gehad om te herstellen na een belasting. Wanneer dit keer op keer gebeurt, dan kunnen de klachten van langdurige aard worden. Het laatste wat je wilt, is de Vierdaagse beginnen met een achillespeesblessure en het risico vroegtijdig het evenement noodgedwongen te moeten verlaten.

In de aanloop naar de Vierdaagse beginnen de klachten vaak met een stijve achillespees wanneer je opstaat in de ochtend. Wanneer je gaat wandelen is de klacht meestal in het begin aanwezig. Ben je eenmaal warm dat gaat het meestal wel. Maar ga je te lang door, dan komt de pijn in de achillespees weer opzetten. Soms is de achillespees ook verdikt en pijnlijk als je er op drukt. Als je de klachten negeert of te laat actie onderneemt, is de pees bijna bij elke belasting pijnlijk en is wandelen op een gegeven moment geen aangename activiteit meer.

Gelukkig kunnen achillespeesklachten effectief aangepakt worden en zelfs voorkomen worden in het geval je deze klachten al dan niet eerder hebt gehad. Een goede afstemming van de wandelbelasting op de belastbaarheid van de achillespees is de allereerste en belangrijkste stap. Daarnaast zijn er specifieke oefeningen die de achillespezen kunnen versterken en dus weerbaarder maken tegen mogelijke overbelasting. Ook een goede bewegingscoördinatie en ontspannen kuiten kunnen ervoor zorgen dat een achillespeesklacht verholpen dan wel voorkomen wordt. Als je deze punten in acht neemt, is de kans groot dat je de Vierdaagse zonder achillespeesklachten uitloopt.

Kom je er zelf niet uit met je achillespeesklachten en wil je graag ondersteuning hierin? Dan ben je bij de fysiotherapeuten van Sport Medisch Centrum Papendal helemaal aan het goede adres. Zij hebben veel expertise en ervaring als het gaat om onderzoek en behandeling van achillespeesklachten en -blessures. Naast Arnhem hebben wij ook vestigingen in Nijmegen, Beuningen, Lent en Velp.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak op één van onze vestigingen in Nijmegen, Beuningen, Lent, Velp of Arnhem. Wij bieden je graag de juiste hulp om de Vierdaagse van Nijmegen blessurevrij te lopen. Woon je niet in de buurt? Vraag dan een adviesgesprek via video aan.

Vraag het de fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag hulp en ondersteuning op afstand bij het verhelpen van jouw klacht of blessure? In een adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) krijg je uitgebreid advies en begeleiding. De fysiotherapeut van SMCP beantwoordt in het gesprek al jouw vragen. Ook krijg je advies over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen, eventueel ondersteund met oefeningen via onze PhysiApp. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP vinden wij het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Let op: het adviesgesprek via video wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar, ook niet als je een aanvullende verzekering hebt met dekking voor fysiotherapie. De factuur van het adviesgesprek kun je daarom niet indienen bij je verzekeraar.

Adviesgesprek via video

Sportgeneeskunde en fysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een sportarts of fysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport.

Tags: , , ,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut