fysiotherapie arnhem

Blessurevrij hardlopen tijdens de Rabo Bridge to Bridge Arnhem

Op zondag 15 september vindt de Rabo Bridge to Bridge Arnhem weer plaats. Zowel recreatieve als prestatiegerichte hardlopers zijn weer van de partij om de bruggen van Arnhem te bedwingen. Met nog even te gaan is het belangrijk om tijdens de laatste voorbereidingen blessurevrij te blijven.

Hardlopen is een van de meest beoefende sporten in Nederland, maar ook een sport met een relatief hoog blessurerisico. Bindweefselstructuren zoals pezen, kapsels en banden moeten bestand zijn tegen de hoge en langdurige belasting die plaatsvindt tijdens het hardlopen. In de opbouw naar de wedstrijdspecifieke fitheid is niet het uithoudingsvermogen, maar de bindweefselbelastbaarheid de beperkende factor. Een hoge belastbaarheid en voldoende bewegingscoördinatie zijn de essentiële voorwaarden voor een succesvolle opbouw naar de wedstrijd.

Blessures en klachten ontstaan meestal door een mismatch tussen de trainingsbelasting en de belastbaarheid op dat moment. Het kan zijn dat het herstel na een training niet optimaal verloopt of dat de belasting te snel wordt opgevoerd. Ook een verminderde bewegingscoördinatie, die meestal niet wordt opgemerkt tijdens het hardlopen, zorgt ervoor dat een blessure eerder optreedt. Daarnaast kan verkeerd schoeisel een blessure in de hand werken.

Heb je tijdens de voorbereiding naar de Bridge to Bridge een blessure opgelopen of wil je ervoor zorgen dat je geen blessure krijgt in de komende weken? Laat je dan behandelen of checken door een van onze fysiotherapeuten in Arnhem of Nijmegen. Zij zorgen er samen met jou voor dat je onbezorgd aan de start kunt staan op 15 september. Zorg ook ervoor dat je hardloopschoenen in orde zijn. Wil je weten of je een sportsteunzool nodig hebt, laat dan een voet- en loopanalyse bij ons uitvoeren.

Tijdens de Bridge to Bridge op 15 september staan wij met onze stand op het marktplein bij de finish. Daar kun je een flyer ontvangen met een kortingsactie die geldt voor een advies sportfysiotherapie, een sportmedische keuring met inspanningstest, sportsteunzolen en hardloopschoenen.

Maak nu een afspraak

Sportgeneeskunde en fysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een sportarts of fysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport. Aarzel niet langer en maak een afspraak. Woon je niet in de buurt? Vraag dan een adviesgesprek via video aan.

Adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag hulp en ondersteuning op afstand bij het verhelpen van jouw klacht of blessure? In een adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) krijg je uitgebreid advies en begeleiding. De fysiotherapeut van SMCP beantwoordt in het gesprek al jouw vragen. Ook krijg je advies over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen, eventueel ondersteund met oefeningen via onze PhysiApp. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP vinden wij het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Let op: het adviesgesprek via video wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar, ook niet als je een aanvullende verzekering hebt met dekking voor fysiotherapie. De factuur van het adviesgesprek kun je daarom niet indienen bij je verzekeraar.

Adviesgesprek via video

Tags: , , ,

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut