Wat is een vitaliteitsmeting?

Bewustwording van leefstijl en vitaliteit komt vaak al tot stand via vitaliteitsmanagement. Bij Sport Medisch Centrum Papendal kun je een vitaliteitsmeting van je medewerkers laten doen. De inhoud van de vitaliteitsmeting wordt in overleg vastgesteld en kan op de bedrijfslocatie of op een van onze vestigingen in de regio Arnhem en Nijmegen plaatsvinden.

Bij ons staat de vitaliteitsmeting onder supervisie van een sportarts. De sportarts is een specialist in sport en bewegen, die veel aandacht besteedt aan terugkoppeling naar de medewerker om zo tot een gezonde leefstijl te komen.

Wat levert het op?

Het blijkt dat de resultaten, adviezen en begeleiding op basis van een adequate vitaliteitsmeting medewerkers stimuleert om een gezondere leefstijl aan te nemen. Dit draagt bij aan inzetbaarheid en werkplezier van werknemers en verzuimreductie, waardoor de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd blijft.

Steeds meer bedrijven zien preventie als dé oplossing om mensen vitaal te houden. Zonder vitale medewerkers is er geen vitale organisatie en omgekeerd. Vitale medewerkers zijn minder vaak ziek, productiever, voelen zich sneller betrokkenen en zijn daarmee een belangrijke succesfactor. Een gezonde leefstijl draagt verder bij aan het verhogen van de inzetbaarheid, het werkplezier, voldoening en mentale veerkracht. Investeren in uw medewerkers loont!

Vervolgtraject

Misschien investeert u al in de gezondheid van uw medewerkers door het aanbieden van bedrijfsfitness, fietsvergoeding of gezonde catering.

Het blijft echter de vraag of u de juiste werknemer bereikt. Vaak zijn het juist de werknemers met een gezonde en sportieve leefstijl die van deze activiteiten gebruik maken. En, juist de mensen die nog geen passende acties hebben ondernomen blijken baat te hebben bij een gerichte aanpak in begeleiding om hun vitaliteit te bevorderen. Vitaliteitsmeting is dan vaak de eerste stap om tot gedragsverandering te komen.

Een vitaliteitsmeting alleen is soms niet voldoende. SMCP biedt daarom de mogelijkheid om vervolgtrajecten af te spreken. Een vervolgtraject wordt ‘op maat’ gemaakt voor de medewerkers en kan bestaan uit acties op het gebied van klachten (bijvoorbeeld van het bewegingsapparaat), voeding, fysiotherapie, beweegadvies, conditieverbetering (o.l.v. een sportfysiotherapeut), afvallen, ergonomische adviezen (zit- en werkhouding) etc. Zo komt de bedrijfscontinuïteit ook in de toekomst niet in gevaar.

Margreet Dijkshoorn

Accountmanager & Doktersassistente

Maak een afspraak

Interesse in de vitaliteitsmeting?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut