Consult werkhouding & werkplek

Veel mensen hebben een zittend beroep. Een optimale werkhouding en werkplek zijn dan ook essentieel om goed te kunnen functioneren op het werk en om vitaal te blijven. Zijn de werkhouding en werkplek niet goed afgestemd, dan kan dit tot fysieke en psychische klachten leiden. Wil jij graag een goede werkhouding en werkplek, dan kun je een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten om een uitgebreid onderzoek te laten uitvoeren en adviezen hierin te krijgen.

Waarom is een goede werkhouding en/of werkplek juist nu zo belangrijk?

Nu veel mensen thuiswerken zien we dat mensen veel meer klachten ervaren als gevolg van het langdurige stil zitten of werken in een verkeerd afgestelde werkplek. Men beweegt minder en 2 op de 5 thuiswerkers geeft vaker aan last te hebben van fysieke klachten en 1 op de 10 thuiswerkers brengt vaker een bezoek aan de fysiotherapeut. Om te voorkomen dat je klachten krijgt of je wilt klachten verminderen, is een goed afgestelde werkplek erg belangrijk.

Wat houdt een werkhouding- en/of werkplekonderzoek in?

Tijdens de eerste ontmoeting zal een vraaggesprek plaatsvinden waarin de klacht(en) besproken worden. Hierna volgt een werkhouding- en/of werkplekonderzoek. Hiervoor kunnen wij op afspraak thuis of op werklocatie langskomen, zodat er direct aanpassingen kunnen worden verricht.

Aan welke wijzigingen moet je dan denken?

Aan langdurig stilzitten kun je zelf wat doen door vaker op te staan of vaker een pauze te nemen. Onze fysiotherapeuten zullen hierover advies en tips geven hoe je dat kunt zo optimaal en rendabel mogelijk doet. Een werkplek is erg belangrijk, maar het is nog belangrijker dat deze juist ingericht is om klachten te voorkomen. Er zal onder andere gekeken worden naar de afstelling van je bureau en stoel en hoe deze op elkaar en op jou afgesteld zijn.

Tarieven

Werkplekadvies op locatie: 80 euro/uur exclusief BTW. Bijkomende kosten: reiskosten à 0,19 cent/km en 40 euro voor opmaak rapport.

Wat krijg je hiervoor?

 • Werkplekanalyse waarbij werktaken, -druk, -houding, -tijden en -organisatie in kaart worden gebracht middels één of meerdere vragenlijst(en) vooraf.
 • Optimaal ingestelde werkplek met aanwezige soft- en hardware.
 • Advies over eventuele aanschaf benodigdheden om werkplek beter op maat te krijgen.
 • Advies t.a.v. oefeningen op de werkplek en eventueel ondersteund met een app om deze bij te kunnen houden in toekomst.

Afspraak maken

Ervaar jij klachten als gevolg van het thuiswerken, maak dan een afspraak met ons. Voor een afspraak met een van onze fysiotherapeuten heb je geen verwijzing nodig. Neem telefonisch contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

Afspraak maken

Francoise van Dijk-van den Bosch

Manueel therapeute, arbeidsfysiotherapeute

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over het consult werkhouding en werkplek. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak.

 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut