Blessures en klachten van heup, bekken en bovenbeen

Heb je een blessure of klacht aan je heup, bekken of bovenbeen waardoor je belemmerd wordt in het dagelijkse leven, in het werk of in je sport? Wij begrijpen wat dat voor jou betekent. We hebben veel expertise op het gebied van blessures en klachten van de heup.

Heup-, bekken- en bovenbeenklachten

Bij SMCP kun je in de regio Arnhem en Nijmegen terecht voor uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie (conservatief en postoperatief) van heup-, bekken of bovenbeenklachten. Dit kunnen blessures en klachten zijn die acuut of geleidelijk zijn ontstaan. Onze zorgprofessionals van de afdeling fysiotherapie en sportgeneeskunde werken volgens de nieuwste inzichten op het gebied van onderzoek en behandeling.

Wij kunnen je begeleiding bieden bij onder andere onderstaande klachten van heup, bekken en bovenbeen:

Onderzoek en behandeling

Allereerst wordt goed in kaart gebracht wat de oorzaken en mate van ernst van de blessure of klacht is. Daarbij wordt niet alleen de locatie van de blessure of klacht beoordeeld, maar ook het functioneren van de gehele bewegingsketen wordt meegenomen in het onderzoek. Op basis van gedegen onderzoek wordt een duidelijk plan van aanpak op maat opgesteld. Dit kunnen oefeningen voor een heupblessure zijn of een andere behandeling. Dit gaat in gezamenlijk overleg. Het doel is dat je blessure of klacht zo snel mogelijk verdwijnt en dat je beter gaat bewegen, zodat de blessure of klacht niet terug komt.

Behandeling

Kijk onder behandelingen naar ons uitgebreide aanbod van behandelmogelijkheden, maar ook onze onderzoeksmogelijkheden. Indien nodig kun je aanvullende ondersteuning krijgen met voeding en diëtetiek, trainingsbegeleiding of personal training. Onder het overzicht van oefeningen vind je oefeningen die je kunt doen onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Onder ons team zie je wie je kan begeleiden naar herstel en welke expertise we in huis hebben. Als je direct een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op.

Promotieonderzoek heupklachten

Binnen SMCP is promotieonderzoek naar fysiotherapie bij heupklachten afgerond. De resultaten hiervan hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van behandelprotocollen voor heupklachten.

Lees meer

Marijke Roeven

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Wil je meer weten van klachten en blessures rondom de heup? Of meteen een afspraak maken voor een behandeling? Neem gerust contact met ons op.

Experts die je zouden kunnen behandelen

dr. Marsha Tijssen

Fysiotherapeute, Projectleider Kenniscentrum

Lees meer

Marieke van Hunen

Manueel therapeute, Kenniscentrum

Lees meer

Lindy Dukers

Sportysiotherapeute, manueel therapeute

Lees meer

Vestigingen waar heupklachten behandeld worden

Arnhem-Noord Gulden Hart

Lees meer

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Nijmegen

Lees meer

Velp

Lees meer

Lent

Lees meer
  • PlusPraktijk
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut