img

Sportmassage

Wij vinden dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met een intern en extern netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat ook recreatieve sporters en niet-sporters zo snel mogelijk weer klachtenvrij en fit zijn. En dat doen we al 50 jaar met succes!

 • Onderzoek en behandeling volgens de nieuwste inzichten
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking met onze fysiotherapeuten en sportartsen
 • Mogelijk op onze vestiging in Arnhem, Papendal
Afspraak maken

Of bel voor een afspraak : 088 088 1300

img

Hoe sportmassage jou kan helpen

Heb je bijvoorbeeld rugklachten, beenklachten of hoofdpijnklachten waarbij sprake is van gespannen spieren? Dan kan sportmassage een effectieve methode zijn om je verder te helpen herstellen. Ook kan sportmassage helpen bij de voorbereiding op een volgende training of wedstrijd of juist na een inspannende activiteit.

img

Ook voor nekpijn effectief

Sportmassage kan effectief zijn in alledaagse situaties. Heb jij last van schouderpijn of nekpijn door bijvoorbeeld een intensieve of langdurig eenzijdige werkhouding, dan kan sportmassage voor een sterke ontspanning van spieren zorgen. Hierdoor kan het lichaam zelf beter gaan herstellen. Het gevolg is dat spieren en gewrichten vaak weer soepeler aanvoelen en het bewegen gemakkelijker gaat.

img

Sportmassage in combinatie met andere behandelmethodes

De sportmassage bij Sport Medisch Centrum Papendal is bedoeld voor zowel sporters als niet-sporters. Sportmassage bestaat uit diverse technieken en is een intensievere vorm van masseren. Het verminderen van verstijvingen en verhardingen in spieren werkt zowel herstellend als preventief. Ook kan sportmassage een aanvulling zijn op medische fitnesspersonal training of een fysiotherapeutisch behandeltraject. Ben je nu in behandeling bij een fysiotherapeut, vraag gerust naar de mogelijkheden om sportmassage te krijgen. Een sessie sportmassage duurt een half uur of een uur. Vaak zijn meerdere sessies nodig om tot een goed resultaat te komen.

img

Sportmasseur

Onze sportmasseur, Lilian Tillema, is opgeleid NGS-sportzorgmasseur en personal trainer. Ze werkt in beide functies veel samen met de fysiotherapeuten binnen SMCP. Ze heeft veel ervaring in het behandelen van zowel ouderen als sporters op (semi)topsportniveau. Haar drive is dat mensen weer vitaal en ontspannen kunnen bewegen.

img

Tarieven en vergoedingen

Klik hier voor de actuele tarieven en vergoedingen van sportmassage.

 

img

Verwijzing door huisarts of specialist

Om toegang te krijgen tot sportmassage, is geen verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Maar soms hangt de mate van vergoeding door de zorgverzekeraar daar wel vanaf. Neem daarvoor contact op met je eigen zorgverzekeraar.

img

Raadpleeg je eigen verzekeraar

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van begeleiding op maat wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar te informeren.

Marion Jochem

Secretaresse fysiotherapie

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over sportmassage. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak.

Onze specialist in sportmassage

Lilian Tillema

Personal Trainer & sportmasseur

Lees meer

Onze vestiging waar je terecht kunt voor sportmassage

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut