Rijnstate Clinics en SMCP intensiveren samenwerking in sportgeneeskundige zorg voor de regio

Arnhem, 21 juli 2021

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) gaan nog intensiever samenwerken om de bijdrage te vergroten aan de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners in de regio. Het functioneren van de patiënt en aandacht besteden aan gezondheid, gedrag (voeding, sport en bewegen) en preventie staan hierbij voorop. Vandaag ondertekenden beide partijen een nieuwe overeenkomst om hun krachten te bundelen.

Rijnstate werkt al jaren samen met SMCP om snel toegankelijke zorg te bieden aan amateur- en topsporters. Maar sportgeneeskunde is er ook voor patiënten die meer willen bewegen, hun conditie willen verbeteren voor een operatie of met een of meerdere chronische ziekten kampen en daardoor een verminderde conditie hebben.

Door sportgeneeskundige expertise en medische- en zorginnovaties bij elkaar te brengen en uit te breiden wordt de aangeboden zorg nog effectiever en patiëntgerichter. Hierdoor vindt de juiste zorg op de juiste plek plaats en neemt de kwaliteit van zorg toe. Zo komt er een uitbreiding van onderzoeks- en testapparatuur  binnen Rijnstate om bijvoorbeeld inspanningstesten uit te voeren. Behandelingen vinden zoveel mogelijk op één locatie plaats. Dit is minder belastend voor patiënten die onder behandeling zijn of komen. In de komende maanden treffen Rijnstate en SMCP samen voorbereidingen om eind 2021 ook sportartsen werkzaam te hebben namens Rijnstate om zo invulling te geven aan de vernieuwde samenwerking.

Keurmerk Partnership Team NL

De afdeling Orthopedie en Traumatologie van Rijnstate en Sport Medisch Centrum Papendal hebben sinds 2018 het keurmerk High Performance Partner Team NL van NOC*NSF voor de behandeling van Olympische sporters. De kwaliteiten van beide partijen worden ingezet voor sporters van alle niveaus.

Wim van Harten, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate: “Eerder heeft Rijnstate voor enkele specialismen al het keurmerk High Performance Partner Team NL van NOC*NSF gekregen. We zijn dus al goed bezig en deze samenwerking met SMCP is een belangrijke stap in het nog verder ontwikkelen van sportgeneeskunde in de regio.”

Robert van Cingel, directeur Sport Medisch Centrum Papendal: “Sport en bewegen kan een doel op zich zijn (prestatiesporters), maar ook een middel om tot een betere leefstijl en gezondheid te komen. De sportarts speelt bij beide een essentiële rol. Door de gezamenlijke aanpak zijn we snel in staat om de kern van de klacht van de patiënt te achterhalen en de juiste behandeling te bieden. Samenwerking  met relevante medisch specialismen, huisartsen en fysiotherapeuten in de regio is daarbij cruciaal.”

Wie wij zijn

Rijnstate Clinics

Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medische specialisten, een vast zorgteam en volgens de modernste inzichten. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sport Medisch Centrum Papendal

Sport Medisch Centrum Papendal is al 50 jaar hét sportmedische centrum van Nederland. Ons team van onder meer sportartsen, fysiotherapeuten, sportcardiologen en bewegingswetenschappers levert elke dag hoge kwaliteit zorg onder één dak. Onze medewerkers staan voor een geïntegreerde aanpak en zijn toegankelijk voor iedereen. Samen houden wij mensen in beweging.

Op de foto van links naar rechts: Claudia de Swart, Manager Zorg Rijnstate Clinics – Wim van Harten, Voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate – John Jansen, Bestuurder Sport Medisch Centrum Papendal – Robert van Cingel, Directeur Sport Medisch Centrum Papendal – Martin Hemels, Cardioloog Rijnstate.

                          

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut