Hulp nodig om je voor te bereiden op de Zevenheuvelenloop?

Hoe train ik blessurevrij voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen?

De Zevenheuvelenloop, een groot evenement in Nijmegen en een mooie uitdaging als je van hardlopen houdt. Zowel recreatieve als prestatiegerichte hardlopers nemen deel aan deze wedstrijd en zetten hun beste beentje voor. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, is het belangrijk om blessurevrij te blijven tijdens het trainen voor de Zevenheuvelenloop.

Een sport met een relatief hoog blessurerisico

Hardlopen is een van de meest beoefende sporten in Nederland, maar ook een sport met een relatief hoog blessurerisico. Bindweefselstructuren zoals pezen, kapsels en banden moeten bestand zijn tegen de hoge en langdurige belasting die plaatsvindt tijdens het hardlopen. In de opbouw naar de wedstrijd specifieke fitheid is niet altijd het uithoudingsvermogen, maar soms ook de bindweefselbelastbaarheid de beperkende factor. Een hoge belastbaarheid en voldoende bewegingscoördinatie zijn de essentiële voorwaarden voor een succesvolle opbouw naar de wedstrijd.

Oorzaak van hardloop blessures

Blessures en of klachten ontstaan meestal doordat de trainingsbelasting en de belastbaarheid van je lichaam niet goed op elkaar zijn afgestemd. Het kan zijn dat in al je enthousiasme je te hard van stapel loopt, terwijl jouw lichaam hier nog niet klaar voor is. Ook heeft hardlopen waarbij je heuvel op en heuvel af moet, zoals bij de Zevenheuvelenloop, een andere belasting op je lichaam dan lopen op een plat parcours. Bij een hardloopschema waarbij hier geen rekening mee wordt gehouden kunnen blessures ontstaan. Ook kunnen de manier van lopen en niet goed passend schoeisel  een oorzaak van blessures zijn.

Hulp bij je voorbereiding

Heb je tijdens de voorbereiding naar Zevenheuvelenloop een blessure opgelopen of wil je ervoor zorgen dat je geen blessure krijgt in de weken voor de start van de wedstrijd? Laat je dan behandelen of je trainingsschema checken door een van onze fysiotherapeuten of sportartsen op Locatie Sint Maartens Kliniek in Nijmegen. Zij zorgen er samen met jou voor dat je onbezorgd aan de start kunt staan. Zorg ook ervoor dat je hardloopschoenen in orde zijn. Wil je weten of je een sportsteunzool nodig hebt, laat dan een voet- en loopanalyse bij ons uitvoeren..

Maak direct hier je afspraak bij de (sport)fysiotherapeut of sportarts!

Heb jij hardnekkige klachten onder je voet of hak tijdens het staan, wandelen of sporten? Ontdek in dit digitale zelfzorgproduct hoe je spoedig van je klachten af komt. Zo geniet je weer van een pijnvrij leven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen.

Je inschrijving is niet gelukt, probeer het opnieuw
Je inschrijving is gelukt
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut