img

Topsport in de horeca

“Horeca op het hoogste niveau is topsport. Het dagelijkse werk vergt veel energie, ook van mijn medewerkers. Fit zijn is van essentieel belang!”

Sergio Herman, topkok

Horecaleven op het het hoogste niveau

Het horecaleven op het hoogste niveau kan meedogenloos zijn. Het harde werk en de lange dagen vergen veel energie, van alle medewerkers. Het sleutelwoord van Sergio Herman is ‘betrokken’.

De restaurants waar Sergio de scepter zwaait, behoren tot de top in de horecawereld. Sergio Herman ontwikkelt restaurantconcepten en is eigenaar van 4 restaurants en 5 fritesateliers. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het welzijn van meer dan 100 medewerkers. “Zelf ondervind ik dagelijks hoe moeilijk het is om tijd vrij te maken voor sport. Er zijn altijd wel redenen om een paar uur sportschool of een looptraining over te slaan. Daarbij is een bourgondische leefstijl in de horeca als vanzelfsprekend al weet ik tegenwoordig de geneugten te beperken tot het weekend als ik samen ben met mijn gezin. Desondanks maak ik dagelijks duidelijke keuzes op gebied van gezondheid en vitaliteit, want een gebalanceerde voeding maakt daar een essentieel onderdeel van uit.”

Individuele keuzes

“Onze medewerkers proberen wij op diverse manieren te stimuleren en natuurlijk ook door zelf het juiste voorbeeld te geven. Door de jaren heen ontvangen we steeds vaker verzoeken vanuit onze zakelijke klanten voor events rondom de thema’s vitaliteit, gezondheid en gezonde voeding. Die trend heeft zich trouwens ook doorgezet in onze restaurants. Onze gasten hechten tegenwoordig veel meer belang aan een evenwichtig voedingspatroon en kiezen voor lichte bereidingen met vis of een vegetarische optie. Mijn persoonlijke mening is dat we het fitheidsaspect zowel intern voor medewerkers als extern voor gasten steeds intensiever zullen ontwikkelen. Een sport medisch centrum als SMCP helpt ons op dat vlak met de juiste ondersteuning. Want ik ben er van overtuigd dat je als professionele organisatie met een reguliere vitaliteitsmeting van je medewerkers óók het verschil kunt maken!”

Vitaliteitsmeting voor medewerkers

Bij Sport Medisch Centrum Papendal kun je een vitaliteitsmeting van je medewerkers laten doen. De inhoud van de vitaliteitsmeting wordt in overleg vastgesteld en kan op de bedrijfslocatie of op onze hoofdvestiging plaatsvinden.

Lees meer

Margreet Dijkshoorn

Accountmanager & Doktersassistente

Contact

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over vitaliteitsmanagement voor bedrijven.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut