img

Ik heb het plezier in bewegen weer terug gevonden.

“Dankzij goede begeleiding van verschillende experts heb ik een programma gekregen waar ik echt weer mee vooruit kan.”

Rogier Jansen

Wat is nou goed bewegen?

Vroeger was ik altijd erg fit en deed ik aan een hoop verschillende sporten maar daar is nu weinig van over. Ik heb een periode last gehad van mijn knieën en hierdoor heb ik het sporten op een lager pitje gezet. Voor de Corona-crisis ging ik wel eens naar groepslessen maar doordat ik daar niet helemaal het gevoel had goed mee te kunnen draaien ben ik daar nu maar helemaal mee gestopt. Toch wilde ik graag weer starten met sporten. Ik wilde weer fit worden en de ‘corona-kilo’s’ weg trainen maar ik wist zelf niet waar ik moest beginnen of hoe ik kon voorkomen dat ik blessures opliep. Toen ontdekte ik de sportbegeleiding van Sport Medisch Centrum Papendal en besloot dat een kans te geven.

Wat ik zelf wilde werd voorop gezet

Ik wilde weer fitter worden want ik zat gewoon niet lekker in mijn vel. Uiteindelijk had ik als doel om weer te kunnen hardlopen en squashen. Het prettige van de begeleiding van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) is dat ik de keuze had om door verschillende experts gezien te worden. Ik wist dat ik ook iets aan mijn voeding moest veranderen maar wist niet dat ik hiervoor ook terecht kon bij SMCP. Doordat ik zelf mijn pakket van begeleiding kon samenstellen heb ik gekozen voor een inspanningstest bij de sportarts, een voedingsadvies van de diëtiste en een trainingsschema van de trainingsadviseur.

Begeleiding op maat

Na mijn eerste consult bij de sportarts werd er samen met mij een plan opgesteld over hoe ik fitter kon worden. Dit plan heb ik vervolgens meegenomen naar de trainingsadviseur en fysiotherapeut die mij begeleid hebben tijdens het trainen. In het begin was dit 1 keer in de week, maar naarmate het beter ging ben ik meer zelfstandig gaan trainen en werden het meer controles met aanpassing in oefeningen eens in een paar weken. Bij de diëtiste heb ik advies gekregen over hoe ik mijn huidige eetpatroon kan aanpassen om mijn doelen te bereiken. Wat ik ook erg fijn vond was dat ik in de weken dat ik niet fysiek langs kon komen advies en nieuwe oefeningen via een videoconsult kon krijgen. Zo bleef mijn voortgang niet stil staan en kon ik nieuwe stappen blijven zetten.

Sportbegeleiding van SMCP is een aanrader voor iedereen die extra hulp wil hebben bij het starten van sporten of meer uit zijn of haar sport willen halen. De begeleiding heeft mij geholpen weer fit te worden en het plezier in sporten terug te vinden.

Meer informatie begeleiding fitheid

Everlien van Wakeren

Secretaresse

Meer weten

Meer weten of meteen een afspraak maken voor begeleiding?

Herken je jezelf in dit verhaal en wil je ook graag begeleiding van ons?

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut