img

Balans op alle facetten

“Het leven is als fietsen. Om je balans te houden moet je blijven bewegen”

Robert Loeff, verkeersvlieger & triatleet

Blijven bewegen

Ik ben trotse vader van drie pubers, woonachtig in Elden (Arnhem) en werkzaam als verkeersvlieger bij de KLM. Waar anderen mediteren of yoga beoefenen, kan ik met gemak voor 4 uur op een racefiets stappen. Daarnaast zwem en loop ik ook graag, dus de stap naar de triatlon is dan gemaakt. Het werken in de luchtvaart met onregelmatige werktijden en jetlags zorgt voor een verstoord bioritme. Door te sporten zorg ik voor een juiste balans. En hoe heerlijk is het om alle wereldsteden hardlopend te ontdekken!

Stoppen? Nee hoor!

Het hardlopen heeft de laatste jaren echter wel voor blessures gezorgd. Een eerste echo van mijn achillespees toonde een chronische verdikking aan en het advies van de huisarts destijds was te stoppen met hardlopen! Ik benader het sporten voornamelijk met plezier voor ontspanning en sociale contacten. Maar voor dit advies bleek ik toch iets te fanatiek en ambitieus. Getuige ook mijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii een aantal jaren na het gesprek met de betreffende huisarts.

Denken in oplossingen

Gelukkig kwam ik via andere sporters bij de afdeling fysiotherapie van SMCP terecht. SMCP ademt topsport uit. Als je op de locatie aankomt word je als sporter al geïnspireerd! Maar met name de kwaliteit en het meedenkend vermogen van mijn fysiotherapeut heeft indruk op mij gemaakt. Samen met mijn fysiotherapeut zijn we een traject van behandeling (met onder andere dry needling van de pees) en preventie gestart. Mijn hele bewegingsketen hebben we met diverse oefeningen doorlopen en verbeterd. Maar ook het materiaal (schoenen), slaap, stress en mentale gesteldheid spelen een belangrijke rol. Deze facetten hebben we uitvoering besproken om ervoor te zorgen een juiste balans te vinden om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Om een indruk te geven: we hebben eens een volledig consult enkel over voeding gesproken! Ook de korte en directe lijntjes naar bijvoorbeeld een sportarts zorgen voor een optimaal klimaat en behandelplan bij SMCP. Momenteel ben ik al bijna al 1,5 jaar zo goed als klachtenvrij. In 2019 heb ik mijn vijfde volledige Ironman volbracht en doe ik mijn best de juiste balans te blijven vinden. Hiervoor ben ik SMCP en met name de fysiotherapeut waar ik onder behandeling ben geweest heel dankbaar.

Achillespeesspreekuur

Kijk onder behandelingen naar ons uitgebreide aanbod van behandelmogelijkheden, maar ook onze onderzoeksmogelijkheden. Zo hebben we een achillespeesspreekuur speciaal voor mensen met langdurige klachten van de achillespees. Indien nodig kun je aanvullende ondersteuning krijgen met voeding- en diëtetiek, sportmassage, zooltjes of personal training. Onder ons team zie je wie je kan begeleiden naar herstel en welke expertise we in huis hebben. Als je direct een afspraak wilt maken, neem dan contact met ons op.

Rolf Oostenbrink

Sportfysiotherapeut, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum

Afspraak maken

Meer informatie?

Herken je jezelf in dit verhaal of je hebt een andere klacht die je graag opgelost ziet? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut