img

Snel af komen van acute lage rugklachten

“Tijdens het videoconsult gingen we uitgebreid in op mijn klachten. Ik kreeg tips en adviezen over hoe ik moest omgaan met de klachten en de fysiotherapeut nam oefeningen met mij door die ik later kon terug kijken in een digitaal overzicht.”

Richard van Benthem, lean engineer en coach

Bijna niks meer kunnen

Ik ben lean engineer en coach bij een farmaceutisch bedrijf. Daarnaast ben ik vrij sportief. Ik beoefen een groot scala aan sporten waaronder fietsen, wintersport, tennis en hardlopen. In het verleden heb ik aan langlauf- en hardloopmarathons gedaan.

Bij het tillen van een wasdroger schoot het plots in mijn onderrug. Ik had ineens zoveel last dat ik nauwelijks kon bewegen. Ik wist niet wat ik moest doen en waar ik goed aan deed. Simpele dingen zoals gewoon lopen, fietsen, boodschappen doen en mijn sokken aantrekken, waren niet meer vanzelfsprekend. Er was mij alles aan gelegen dat ik dit weer zo snel mogelijk kon.

Snel geholpen

Ik hoorde via via van de mogelijkheid om bij Sport Medisch Centrum Papendal een videoconsult met een fysiotherapeut te krijgen. Ik nam zo snel mogelijk contact op en ik kon diezelfde dag nog terecht voor het consult. Tijdens het videoconsult gingen we uitgebreid in op mijn klachten. Ik kreeg tips en adviezen over hoe ik moest omgaan met de klachten en de fysiotherapeut nam oefeningen met mij door die ik later kon terug kijken in een digitaal overzicht.

99% genezing

Een paar weken later was ik bijna helemaal genezen van de klachten. Ik geloof sterk dat dit dankzij de ondersteuning van de fysiotherapeut was. Alle tips, oefeningen en de mentale begeleiding heb ik zeer gewaardeerd. De fysiotherapeut handelde accuraat en gedreven. Ik ben meegenomen in een traject dat vanaf dag 1 de goede kant op ging. Ik ben enorm blij dat ik nagenoeg alles weer kan, hoewel ik mentaal soms nog wat beperkingen ervaar. Ik ben bewuster van mijn lichaam en van wat goed voor me is en wat ik kan.

Videoconsult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag een consult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), maar woon je niet in de buurt of wil je liever nog geen fysiek consult? Vraag dan nu een videoconsult aan.

De fysiotherapeut van SMCP kan in het videoconsult al jouw vragen over jouw blessure of klacht beantwoorden. Ook kan de fysiotherapeut jou advies geven over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP willen wij dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Voor een videoconsult heb je geen verwijzing van een arts nodig.

Vraag nu een videoconsult aan

Francoise van Dijk-van den Bosch

Manueel therapeute, arbeidsfysiotherapeute

Afspraak maken

Meer weten of meteen een afspraak maken voor jouw klacht?

Herken je jezelf in dit verhaal of heb je een andere klacht die je graag opgelost ziet?

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut