img

Werkhouding blijkt ontzettend belangrijk

“Aanpassingen in mijn werkhouding samen met oefeningen hebben er voor gezorgd dat ik geen last meer heb van mijn nek en schouders.”

Karolien Redeker

Nek- en schouderklachten door werkdruk en werkhouding

Ik ben 32 jaar en werkzaam als data-analist. Dit betekent de hele dag door achter de computer zitten en brengt een hoge werkdruk met zich mee. Ik maak lange werkdagen, wat het lastig maakt om voldoende in beweging te zijn. Toch probeer ik naast mijn baan gemiddeld 3 tot 4 keer per week te sporten om fit te blijven. In de afgelopen jaren heb ik zo nu en dan last van de schouders en nek gehad. Ik wist dat het bij mij te maken had met mijn baan en het vele zitten achter de computer.

Ook naar de lange termijn kijken

Na een paar behandelingen bij verschillende fysiotherapie praktijken was ik altijd snel van mijn klachten af. Met dezelfde gedachte heb ik een afspraak gemaakt bij Sport Medisch Centrum Papendal, op aanraden van een collega. De gestelde diagnose kwam overeen met de diagnose die in het verleden is gesteld. Binnen het behandelplan zaten echter wel verschillen, omdat niet alleen naar de korte termijn werd gekeken, maar ook naar de lange termijn. Naast het direct behandelen van de klachten heeft de fysiotherapeut mij gerichte oefeningen meegegeven via een online oefenprogramma om ervoor te zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Werkhouding heel belangrijk

Ook hebben wij samen gekeken of de klachten beïnvloed werden door mijn werkhouding. Dit bleek uiteindelijk een onderhoudende factor van mijn klachten. Mijn fysiotherapeut heeft samen met mij gekeken naar mijn werkplek en werkhouding en vervolgens hebben we op een aantal specifieke punten hier verandering in gebracht. Ook kreeg ik oefeningen waarmee ik gedurende de werkdag voldoende in beweging ben. Deze stappen hebben ervoor gezorgd dat ik nu, ondanks het thuiswerken in de Coronacrisis, geen last meer heb van mijn schouders en nek. Ik ben heel erg blij dat er niet alleen is gekeken naar de directe behandeling van mijn klachten, maar dat ik daarnaast ook gerichte adviezen voor mijn werkhouding en werkplek heb gekregen. Zo kan ik mijn werk en sport weer klachtenvrij blijven beoefenen. Hier ben ik de fysiotherapeut dan ook erg dankbaar voor!

Behandeling op maat

Wil jij ook meer informatie over jouw klachten hebben, dan staat ons team klaar om samen met jou een passend behandelprogramma op te stellen. Het begint met een uitgebreide intake waarbij wordt gekeken wat de klachten veroorzaakt. Hierop wordt een plan opgesteld passend bij je persoonlijke situatie.

Meer informatie over consult met fysiotherapeut

Marion Jochem

Secretaresse fysiotherapie

Meer weten

Meer weten of meteen een afspraak maken?

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil je ook graag begeleiding van ons?

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut