img

Topsportrevalidatie

“SMCP levert superservice. Ik heb een zeer professioneel revalidatietraject gehad. Mede dankzij het goede contact tussen de fysiotherapeuten en artsen in het ziekenhuis en het goede tijdsschema is mijn revalidatie uitstekend verlopen.”

Annemiek van Vleuten, meervoudig kampioen wielrennen

Topwielrenster

Annemiek van Vleuten is een succesvol Nederlands wielrenster. Ze won in 2017 en 2018 het wereldkampioenschap tijdrijden en werd maar liefst vijf keer Nederlands kampioen: drie maal in de tijdrit, in 2012 op de weg en in 2017 won ze het NK mountainbike. In de afgelopen jaren heeft ze veel titels op haar naam gezet. In 2018 won ze o.a. de Giro Rosa en La Course en de tijdrit tijdens het WK wielrennen in Innsbruck, waardoor ze nummer één staat in de UCI-ranking. Toch ging 2018 voor Annemiek niet over rozen.

Ongelukkige val

Op 25 september vorig jaar verdedigde ze tijdens het WK wielrennen in Innsbruck haar wereldtitel met succes: ze won de tijdrit met een halve minuut voorsprong op Van der Breggen en zelfs anderhalve minuut op Van Dijk; een volledig Nederlands podium.

Tijdens de wegwedstrijd op datzelfde WK was ze samen met Van der Breggen topfavoriete, maar bij een val al vroeg in de wedstrijd liep ze een breuk op in haar knie. Desondanks plaatste ze een aanval op de voorlaatste beklimming waar ze alsnog als zevende eindigde.

Operatie en sportrevalidatie

Als snel bleek dat Annemiek een eminentiafractuur had opgelopen en ze werd geopereerd in het Rijnstate ziekenhuis. Kort daarna kwam ze onder behandeling bij Sport Medisch Centrum Papendal, waar ze onder begeleiding van sportfysiotherapeute Beate Dejaco gelijk aan de revalidatie kon beginnen. Het doel was de mobiliteit in de knie te herwinnen zodat Annemiek weer normaal kon fietsen. Om dit te bereiken, moest zij eerst opnieuw leren lopen (eerst met en daarna zonder krukken).

“Oorspronkelijk was het advies om 3 keer per week langs te komen, maar toen ik hoorde dat SMCP 6 keer per week open is, ben ik maar 6 keer gekomen omdat ik gewoon zo snel mogelijk weer op mijn oude niveau terug wilde zijn”, zegt Annemiek.

Annemiek is heel blij met de professionals van SMCP: “Beate en haar collega’s hebben me echt supergoed geholpen. Ook de goede overdracht tussen de collega’s onderling heeft bijgedragen aan de snelle revalidatie.”

Volledig herstel

In oktober is Annemiek weer begonnen met fietsen en sinds december kent ze geen beperkingen meer als gevolg van haar blessure. Al met al een zeer professioneel revalidatieproces waar zij heel gelukkig mee is.

Op 21 oktober werd bekend dat Annemiek de nummer 1 positie in de Top10 UCI Women’s WorldTour 2018 had behaald.

Haar mijlpalen tijdens dit traject heeft Annemiek gedeeld met haar volgers op Instagram: @annemiekvanvleuten

Beate Dejaco

Sportfysiotherapeute, manueel therapeute, projectmedewerker Kennis- en Innovatiecentrum, intern coach

Contact

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut