Onderzoek en behandeling klachten onderbeen

Heb je klachten van je onderbeen zoals shin splints (mediaal tibiaal stress-syndroom), kuitklachten, achillespeesklachten of compartimentsyndroom? De sportfysiotherapeut en sportarts spelen een belangrijke rol bij het herstel van je klachten ongeacht het niveau van sport dat je beoefent. Of je nu een recreatieve sporter, een amateur of een topsporter bent, de sportfysiotherapeuten en sportartsen van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) begeleiden je in je herstel, zodat je weer klachtenvrij kunt bewegen of sporten.

Welke klacht van het onderbeen heb jij?

Bij SMCP kun je terecht voor onder andere onderstaande klachten van en rondom het onderbeen, de enkel en voet: 

Intake en passend behandelplan

Na een uitgebreide intake en onderzoek stelt de sportfysiotherapeut of sportarts samen met je vast wat de klacht inhoudt, wat daarbij het best passende behandelplan is en je persoonlijke doelstellingen. De sportfysiotherapeut is expert in het opstellen van oefen- en trainingsprogramma’s die je in staat stellen stap voor stap de gewenste sportactiviteit te hervatten. Je krijgt via een online oefenprogramma oefeningen die je kunt doen onder begeleiding.

Diverse onderzoeks- en behandelmethodes

De sportfysiotherapeuten en sportartsen van SMCP met vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Beuningen en Velp hebben allen meerdere opleidingen gevolgd en bieden naast oefen- en trainingstherapie ook andere behandelmethodes aan zoals dry needling, tapen en manuele therapie. Ook kunnen verschillende onderzoeken verricht worden zoals:

Tarieven en vergoedingen

Een consult met de sportarts wordt vergoed uit de basisverzekering. Let op, hiervoor geldt het eigen risico.  Afhankelijk van de verwijzing en de aard van de klacht wordt sportfysiotherapie vergoed uit je aanvullende zorgverzekering en/of basisverzekering. SMCP heeft met veel verzekeraars een overeenkomst afgesloten. Als wij geen overeenkomst met je zorgverzekeraar hebben of je bent niet of onvoldoende aanvullend verzekerd, dan zijn de kosten voor je eigen rekening. Check voor de zekerheid altijd met je eigen zorgverzekeraar wat er vergoed wordt in jouw specifieke situatie.

Lees meer over tarieven & vergoedingen

Wel of geen verwijzing?

Je kunt naar ons verwezen worden door een huisarts of medisch specialist. Voor een consult met de sportarts is een verwijzing noodzakelijk. Voor een consult met de sportfysiotherapeut is geen verwijzing noodzakelijk.

Videoconsult met een sportfysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag een consult met een sportfysiotherapeut van SMCP, maar woon je niet in de buurt of wil je liever nog geen fysiek consult? Vraag dan nu een videoconsult aan. De sportfysiotherapeut van SMCP kan in het videoconsult al jouw vragen over jouw achillespeesklachten beantwoorden. Ook kan de fysiotherapeut jou advies geven over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP willen wij dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Voor een videoconsult heb je geen verwijzing van een arts nodig.

Vraag nu een videoconsult aan

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over de behandeling van onderbeenklachten. Wij staan je graag te woord. Of begin meteen en maak nu een afspraak.

Maak alvast kennis met enkele sportfysiotherapeuten en sportartsen

Floortje Gierman

Sportfysiotherapeute

Lees meer

Lindy Dukers

Sportysiotherapeute, manueel therapeute

Lees meer

Sander van Dijk

Sportfysiotherapeut

Lees meer

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Theo Schers

Sportarts

Lees meer

Onze vestigingen waar je terecht kunt

Arnhem-Zuid Gelredome

Lees meer

Arnhem-Oost Sportlokaal

Lees meer

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Beuningen

Lees meer

Beuningen Speijers Sport

Lees meer

Nijmegen

Lees meer
  • thuiswinkelwaarborg
  • Federatie
  • VSG
  • Keurmerk fysiotherapie
  • NOC NSF
  • SCAS gecertificeerd
  • CTO Papendal
  • High Performance Partner
  • de Fysiotherapeut