Home » Winkel » Digitale zorg » Van stress naar ontspanning

Van stress naar ontspanning

 12,50Euro

Inclusief BTW

Heb jij last van stress en wil je meer ontspanning? Ontdek in dit digitale zelfzorgproduct hoe je een begin maakt om je stress om te zetten naar meer ontspanning.

 • Direct toegang tot de digitale leeromgeving (online)
 • Inclusief meer dan 20 video’s van ontspanningsoefeningen
 • Zorgvuldig ontwikkeld door onze zorgprofessionals
 • Te combineren met een adviesgesprek via video
Direct afrekenen met

Van stress naar ontspanning

 12,50 Euro

Direct aan de slag op weg naar meer ontspanning

Heb jij net als vele anderen last van stress en mogelijk ook lichamelijke klachten daarvan? Als je weet wat je moet doen om minder stress en meer ontspanning te ervaren, kom je weer beter in je vel te zitten. Daardoor gaan je dagelijkse bezigheden en je werk je beter af. In dit digitale zelfzorgproduct krijg je exact die handvatten waarmee jij (onder eigen verantwoordelijkheid) meer grip op je stress en ontspanning van lichaam en geest krijgt.

Wanneer dit product geschikt is voor jou

Heb jij last van stress en wil je graag meer ontspanning? Soms is de stress dermate hoog dat je hier klachten van ervaart, zoals spierspanning, hoofdpijn en andere fysieke en/of mentale klachten. Deze klachten kunnen je dagelijkse activiteiten en werk negatief beïnvloeden. Je krijgt in dit digitale zelfzorgproduct uitleg, tips en oefeningen om je stress zelf aan te pakken. Hiervoor is het niet nodig om direct naar een fysiotherapeut of andere zorgverlener te gaan.

Dit zelfzorgproduct is geschikt wanneer je:

 • Last hebt van stress en deze actief wilt verminderen.
 • Oefeningen wilt doen voor meer ontspanning.
 • Tips en adviezen wilt krijgen voor een beter tijd- en energiemanagement.

Wanneer we je aanraden om eerst met een zorgprofessional te overleggen

We raden je aan om eerst met een zorgprofessional te overleggen wanneer je je herkent in één of meerdere van de onderstaande punten:

 • Je bent door je klachten (deels) uitgevallen op je werk.
 • Je krijgt vanwege je klachten begeleiding van een (arbo-)arts.
 • Je bent vanwege je klachten al onder behandeling van een zorgverlener.
 • Je ervaart stressklachten, maar andere klachten (fysiek of mentaal) staan op de voorgrond.

Bespreek met een zorgprofessional of dit zelfzorgproduct geschikt voor je is. Je kunt ook vrijblijvend onze klantenservice per e-mail raadplegen, zodat we samen met jou kunnen inschatten of dit product jou op weg gaat helpen.

Een gerichte aanpak leidt tot minder stress en meer ontspanning

Door het toepassen van de oefeningen en adviezen in dit digitale zelfzorgproduct maak je een start met het verminderen van jouw stress en/of klachten daarvan. Daardoor kom je weer lekkerder in je vel te zitten en ervaar je minder klachten tijdens je dagelijkse activiteiten.

Omdat ieder mens uniek is, moet je ervaren welke oefeningen en adviezen voor jou het beste uitpakken. De oefeningen zijn thuis makkelijk uit te voeren en je hebt niet tot nauwelijks aanvullende materialen nodig.

Mocht je er niet uit komen, dan kun je altijd nog ervoor kiezen om een adviesgesprek via video met één van onze fysiotherapeuten in te plannen. Wij vinden het belangrijk dat jij de beste zorg krijgt.

In 30 minuten digitale zelfzorg leer je het volgende

 • Uitleg over stress
 • Gevolgen van stress
 • Hoe je zelf een bodyscan uitvoert
 • Oefeningen om stress te verminderen
 • Advies over tijd- en energiemanagement

Uitgebreide inhoud in een overzichtelijke digitale leeromgeving

In dit digitale zelfzorgproduct wordt het voor jou duidelijk wat stress precies inhoudt, hoe je stress herkent en waarom het zo belangrijk is om stress te verminderen. Je krijgt een groot aanbod van oefeningen waarmee je aan de slag gaat om je klachten aan te pakken. Daarnaast krijg je meerdere adviezen over (werk)houding en beweging.

Met zorg samengesteld

Dit digitale zelfzorgproduct is zorgvuldig ontwikkeld door onze senior fysiotherapeuten en sportartsen ondersteund vanuit onderzoek. In ons sportmedisch centrum zien we veelvuldig mensen met klachten door stress. Onze succeservaringen, kennis en vaardigheden hebben we gebundeld in dit zelfzorgproduct. Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot onze expertise en topsportservice.

Hoe het werkt

Stap 1: reken af in onze webwinkel

Je schaft dit zelfzorgproduct eenvoudig aan door het toe te voegen aan de winkelwagen, je contactgegevens in te vullen en vervolgens af te rekenen met iDEAL of Bancontact.

Stap 2: ontvang direct een e-mail met inloginstructies

Je ontvangt na het afrekenen direct een e-mail met inloginstructies voor toegang tot de online digitale leeromgeving. Heb je deze e-mail niet ontvangen, kijk dan eerst in je spamfolder. Als je helemaal geen e-mail hebt ontvangen, laat het ons dan weten via klantenservice@smcp.nl. Wij zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk toegang krijgt tot het zelfzorgproduct.

Stap 3: volg de inhoud van dit digitale zelfzorgproduct in onze online digitale leeromgeving

In onze leeromgeving volg je stap voor stap de inhoud van het digitale zelfzorgproduct. Je krijgt een presentatie met achtergrondinformatie over stress en daarnaast adviezen, oefeninstructies en video’s met oefeningen die je thuis kunt doen.

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over dit product. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Woon je niet in Nederland of België? Geen probleem. Stuur ons een e-mail naar klantenservice@smcp.nl, waarin je aangeeft welk product je wilt kopen en je naam en adres. Wij sturen vervolgens een factuur met betaalinstructies voor bankoverschrijving. Na ontvangst van jouw betaling krijg je direct toegang tot het product.

Je hebt vanaf aankoop 6 maanden toegang tot dit digitale zelfzorgproduct.

We raden het af om dit product aan te schaffen wanneer:

 • je jonger dan 18 jaar bent.
 • je stress gepaard gaat met voortdurende sombere gedachten en stemmingswisselingen.
 • je stress het gevolg is van een (recent) mentaal of fysiek trauma
 • je naast stress ook constante pijn ervaart die niet afneemt in rust of bij verandering van houding.
 • je naast stress ook recent onverklaard gewichtsverlies ervaart (meer dan 5 kg per maand).
 • je bekend bent met kanker en/of hiervoor behandeld bent.
 • wanneer je last hebt van nachtelijke pijn of algemeen onwelbevinden.
 • je naast stress langer bestaande (onverklaarbare) koorts hebt.
 • je naast stress uitgebreide neurologische/cardiologische tekenen hebt zoals uitstraling of pijn op de borst.

Neem contact op met je huisarts wanneer één of meerdere van bovenstaande punten het geval zijn bij jou.

Vooralsnog vergoedt de zorgverzekeraar dit digitale product niet. Dat betekent dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Als je nu in behandeling bent bij een zorgverlener deel dan met hem of haar je overweging om dit zelfzorgproduct aan de slag te gaan. Je zorgverlener kan je hier eventueel in ondersteunen. Als je al in behandeling bent geweest voor dezelfde klachten, maar niet de gewenste vooruitgang hebt geboekt, dan kan dit zelfzorgproduct zeker een aanvulling zijn.

We willen je erop wijzen dat het zelfstandig uitvoeren van de oefeningen en toepassen van de adviezen, zoals aangegeven in dit product, geheel op eigen risico is.

Wanneer je klachten toenemen ondanks het toepassen van de adviezen en oefeningen in dit product, dan raden we je sterk aan om een adviesgesprek via video met één van onze fysiotherapeuten in te plannen. De fysiotherapeut kan met jou bekijken waarom de klachten mogelijk verergerd zijn en het herstel samen met jou alsnog in goede banen te leiden.

Controleer altijd eerst of de e-mail met inloggegevens van de digitale leeromgeving in je spamfolder is beland.

Het kan helaas voorkomen dat je na de bestelling geen e-mail hebt ontvangen met inloggegevens. Wanneer je binnen 1 uur na je bestelling geen e-mail hebt ontvangen, verzoeken we je contact op te nemen met ons via klantenservice@smcp.nl.

Vaak samen gekocht

Combineer nu met extra begeleiding via video door één van onze topfysiotherapeuten. Zo haal je het maximale uit ‘Van stress naar ontspanning’.

Van stress naar ontspanning

+
Kunnen we helpen?

Neem gerust contact met ons op. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 16:30.

klantenservice@smcp.nl
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut