Home » Winkel » Digitale zorg » Los zelf je bilklachten op

Los zelf je bilklachten op

 19,95Euro

Inclusief BTW

Heb jij hardnekkige bilklachten in je dagelijkse bezigheden zoals werk of sport? Ontdek in dit digitale zelfzorgproduct hoe je spoedig van je klachten af komt. Zo geniet je weer van een pijnvrij leven.

 • Direct toegang tot de digitale leeromgeving (online)
 • Keuze uit meer dan 30 oefeningen op video
 • Zorgvuldig ontwikkeld door onze zorgprofessionals
 • Te combineren met een adviesgesprek via video
Direct afrekenen met

Los zelf je bilklachten op

 19,95 Euro

Direct aan de slag op weg naar herstel van je bilklachten

Bilklachten zijn meestal erg hinderlijk in je dagelijkse functioneren of sport. Het zijn tegenwoordig één van de meest voorkomende klachten die goed te verhelpen zijn wanneer je de juiste stappen onderneemt. De klachten kunnen aanwezig zijn tijdens het zitten, staan en bewegen. Zowel in het dagelijkse leven als tijdens het sporten kun je er hinder van ondervinden. Soms stralen de klachten uit naar het been.

Je hoeft niet onnodig lang door te lopen met de klachten. Door het toepassen van de juiste handelingen word jij weer de baas over je bilklachten. Pak met dit digitale zelfzorgproduct je klachten direct (onder eigen verantwoordelijkheid) aan op weg naar herstel.

Wanneer dit product geschikt is voor jou

Ben jij jouw bilklachten helemaal zat? Dan biedt dit zelfzorgproduct de oplossing. Je krijgt de handvatten waarmee jij het beste herstelt van de pijn in je bilregio zonder dat je direct naar een fysiotherapeut hoeft te gaan.

Dit zelfzorgproduct is geschikt wanneer je:

 • Last hebt van pijn in je bilregio.
 • Klachten optreden tijdens tijdens het zitten, staan, bewegen of sporten.
 • Graag adviezen wilt hoe je het beste kunt omgaan met je bilklachten.
 • Graag oefeningen wilt om het herstel van je bilklachten te bespoedigen.
 • Bilklachten hebt gehad en wilt voorkomen dat de klachten terugkomen.

Wanneer we je aanraden om eerst met een zorgprofessional te overleggen

We raden je aan om eerst met een zorgprofessional te overleggen wanneer je je herkent in één of meerdere van de onderstaande punten:

 • Je bent ernstig beperkt in je dagelijkse leven.
 • Je voelt ook doofheid of tintelingen in je been of in je voet.
 • Je hebt duidelijk krachtsverlies van je been en/of voet, waardoor bewegingen moeizamer gaan.

Bespreek met een zorgprofessional of dit zelfzorgproduct geschikt voor je is. Je kunt ook vrijblijvend onze klantenservice per e-mail raadplegen, zodat we samen met jou kunnen inschatten of dit product jou op weg gaat helpen.

Een gerichte aanpak leidt tot vermindering van je bilpijn

Door het toepassen van de oefeningen en adviezen in dit digitale zelfzorgproduct ervaar je snel ontspanning van de spieren in de bilregio. Zitten, lopen, staan en sporten worden daardoor weer plezierige activiteiten.

De oefeningen zijn thuis makkelijk uit te voeren en je hebt niet tot nauwelijks aanvullende materialen nodig. Mocht je er niet uit komen, dan kun je altijd nog ervoor kiezen om een adviesgesprek via video met één van onze fysiotherapeuten in te plannen. Wij vinden het belangrijk dat jij de beste zorg krijgt.

In 90 minuten digitale zelfzorg leer je het volgende

 • Anatomie van de bilregio
 • Wat bilklachten precies zijn
 • Hoe bilklachten ontstaan
 • Oefeningen waarmee je je bilklachten verhelpt
 • Algemene houdings- en beweegadviezen
 • Optimale werkhouding en werkplekinrichting
 • Hoe anderen hun bilklachten zelf met succes hebben opgelost

 

Uitgebreide inhoud in een overzichtelijke digitale leeromgeving

In dit digitale zelfzorgproduct wordt het voor jou duidelijk wat bilklachten precies zijn. Je krijgt een groot aanbod van oefeningen waarmee je aan de slag kunt gaan om je klachten aan te pakken. Daarnaast krijg je meerdere adviezen over (werk)houding en beweging.

Met zorg samengesteld

Dit digitale zelfzorgproduct is zorgvuldig ontwikkeld door onze senior fysiotherapeuten en sportartsen ondersteund vanuit onderzoek. In ons sportmedisch centrum zien we veelvuldig sporters en niet-sporters met klachten in de bilregio. Onze succeservaringen, kennis en vaardigheden hebben we gebundeld in dit zelfzorgproduct. Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot onze expertise en topsportservice.

Wist je dat SMCP ook oefenmaterialen en hulpmiddelen van Podobrace aanbiedt?

Hoe het werkt

Stap 1: reken af in onze webwinkel

Je schaft dit zelfzorgproduct eenvoudig aan door het toe te voegen aan de winkelwagen, je contactgegevens in te vullen en vervolgens af te rekenen met iDEAL of Bancontact.

Stap 2: ontvang direct een e-mail met inloginstructies

Je ontvangt na het afrekenen direct een e-mail met inloginstructies voor toegang tot de online digitale leeromgeving. Heb je deze e-mail niet ontvangen, kijk dan eerst in je spamfolder. Als je helemaal geen e-mail hebt ontvangen, laat het ons dan weten via klantenservice@smcp.nl. Wij zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk toegang krijgt tot het zelfzorgproduct.

Stap 3: volg de inhoud van dit digitale zelfzorgproduct in onze online digitale leeromgeving

In onze leeromgeving volg je stap voor stap de inhoud van dit digitale zelfzorgproduct. Je vindt er korte presentaties met achtergrondinformatie, adviezen, oefeninstructies en video’s met oefeningen die je thuis kunt doen.

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over dit product. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Woon je niet in Nederland of België? Geen probleem. Stuur ons een e-mail naar klantenservice@smcp.nl, waarin je aangeeft welk product je wilt kopen en je naam en adres. Wij sturen vervolgens een factuur met betaalinstructies voor bankoverschrijving. Na ontvangst van jouw betaling krijg je direct toegang tot het product.

Je hebt vanaf aankoop 6 maanden toegang tot dit digitale zelfzorgproduct.

Is behalve je bilklachten ook sprake van één of meerdere van de onderstaande tekenen of situaties?

 1. Pijn is constant aanwezig en neemt niet toe of af bij beweging
 2. Doof gevoel in de schaamstreek of moeite met het ophouden van ontlasting en/of urine
 3. Niet fit voelen en/of koorts
 4. Nachtelijke pijn
 5. Je bent gevallen op je heup, bekken of stuitje
 6. Plots onverklaarbaar gewichtsverlies
 7. Kanker in de voorgeschiedenis
 8. Tintelingen, doofheid en/of krachtsverlies van het been of voet

Neem dan eerst contact op met je huisarts voor nader onderzoek.

Ook wordt het afgeraden om dit product af te nemen wanneer je jonger dan 18 jaar bent.

Vooralsnog vergoedt de zorgverzekeraar dit digitale product niet. Dat betekent dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Als je nu in behandeling bent bij een fysiotherapeut deel dan met hem of haar je overweging om dit zelfzorgproduct aan de slag te gaan. Je fysiotherapeut kan je hier eventueel in ondersteunen. Als je al in behandeling bent geweest voor dezelfde klachten, maar niet de gewenste vooruitgang hebt geboekt, dan kan dit zelfzorgproduct zeker een aanvulling zijn.

We willen je erop wijzen dat het zelfstandig uitvoeren van de oefeningen en toepassen van de adviezen, zoals aangegeven in dit product, geheel op eigen risico is.

Wanneer je klachten toenemen ondanks het toepassen van de adviezen en oefeningen in dit product, dan raden we je sterk aan om een videoconsult met één van onze fysiotherapeuten in te plannen. De fysiotherapeut kan met jou bekijken waarom de klachten mogelijk verergerd zijn en het herstel samen met jou alsnog in goede banen te leiden.

Controleer altijd eerst of de e-mail met inloggegevens van de digitale leeromgeving in je spamfolder is beland.

Het kan helaas voorkomen dat je na de bestelling geen e-mail hebt ontvangen met inloggegevens. Wanneer je binnen 1 uur na je bestelling geen e-mail hebt ontvangen, verzoeken we je contact op te nemen met ons via klantenservice@smcp.nl.

Vaak samen gekocht

Combineer nu met extra begeleiding via video door één van onze topfysiotherapeuten. Zo haal je het maximale uit ‘Los zelf je bilklachten op’.

Los zelf je bilklachten op

+
Kunnen we helpen?

Neem gerust contact met ons op. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 16:30.

klantenservice@smcp.nl
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut