Home » Winkel » Digitale zorg » Los zelf je acute lage rugklachten op
Aanbieding!

Los zelf je acute lage rugklachten op

 19,95

Inclusief BTW

Heb jij plotseling lage rugklachten gekregen en wil je direct aan de slag met het verhelpen van je klachten? Ontdek in dit digitale zelfzorgproduct wat je moet doen om spoedig en onder eigen verantwoordelijkheid van je klachten af te komen. Zo kun je weer genieten van een pijnvrij leven.

 • Inclusief video’s van meer dan 30 oefeningen
 • Na bestelling direct toegang tot de digitale leeromgeving
 • Zorgvuldig ontwikkeld door onze zorgprofessionals
Direct afrekenen met

Direct aan de slag op weg naar herstel met dit digitale zelfzorgproduct

Lage rugklachten kunnen erg hinderlijk zijn in je dagelijkse functioneren. Toch hoef je niet onnodig lang door te lopen met een pijnlijke rug. Door het toepassen van de juiste handelingen (onder eigen verantwoordelijkheid) word jij weer de baas over je rugklachten. Je kunt nu direct je rugklachten aanpakken op weg naar herstel.

Wanneer dit product geschikt is voor jou

Dit digitale zelfzorgproduct is bedoeld voor mensen met pijnklachten van de lage rug die plotseling ontstaan zijn. Acute lage rugklachten zijn veel voorkomende klachten die vaak te verbeteren zijn wanneer je de juiste stappen onderneemt. De klachten kunnen aanwezig zijn zowel tijdens dagelijkse houdingen en beweegactiviteiten als tijdens het sporten. Soms stralen de klachten uit naar de bilregio of het been. Je krijgt handvatten in hoe je het beste kunt omgaan met deze klachten zonder dat je direct naar een fysiotherapeut hoeft te gaan.

Een gerichte aanpak leidt tot het gewenste resultaat

Door het toepassen van de oefeningen en adviezen in dit digitale zelfzorgproduct ervaar je snel vermindering van de klachten. Zitten, lopen, staan en sporten worden daardoor weer plezierige activiteiten. Omdat ieder mens uniek is, moet je ervaren welke oefeningen en adviezen voor jou het beste uitpakken. De oefeningen zijn thuis makkelijk uit te voeren en je hebt niet tot nauwelijks aanvullende materialen nodig. Mocht je er niet uit komen, dan kun je altijd nog ervoor kiezen om een adviesgesprek via video met één van onze fysiotherapeuten in te plannen. Wij vinden het belangrijk dat jij de beste zorg krijgt.

In 90 minuten digitale zelfzorg leer je het volgende

 • Anatomie van de rug
 • Wat acute rugklachten precies zijn
 • Oefeningen waarmee je je acute lage rugklachten verhelpt
 • Algemene houdings- en beweegadviezen
 • Advies over het weer hervatten van dagelijkse activiteiten
 • Optimale werkhouding en werkplekinrichting
 • Hoe anderen hun acute rugklachten zelf hebben opgelost

Uitgebreide inhoud in een overzichtelijke digitale leeromgeving

In dit digitale zelfzorgproduct wordt het voor jou duidelijk wat acute lage rugklachten precies zijn. Je krijgt een groot aanbod van oefeningen waarmee je aan de slag kunt gaan om je klachten aan te pakken. Daarnaast krijg je meerdere adviezen over (werk)houding en beweging.

Met zorg samengesteld

Dit digitale zelfzorgproduct is zorgvuldig ontwikkeld door onze senior fysiotherapeuten en sportartsen ondersteund vanuit onderzoek. In ons sportmedisch centrum zien we veelvuldig sporters en niet-sporters met klachten van de lage rug. Onze succeservaringen, kennis en vaardigheden hebben we gebundeld in dit zelfzorgproduct. Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot onze expertise en topsportservice.

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over dit product. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Je schaft dit product eenvoudig aan door het toe te voegen aan de winkelwagen, je contactgegevens in te vullen  en vervolgens af te rekenen met iDEAL. Daarna krijg je een e-mail met inloggegevens, zodat je direct toegang hebt tot de digitale leeromgeving van dit product.

Je hebt vanaf aankoop 3 maanden toegang tot dit digitale zelfzorgproduct.

Is behalve je lage rugklachten ook sprake van één of meerdere van de onderstaande tekenen of situaties?

 1. Voor het eerst rugklachten terwijl je onder de 20 of boven de 50 jaar bent
 2. Pijn is constant aanwezig en neemt niet toe of af bij beweging
 3. Doof gevoel in de schaamstreek of moeite met het ophouden van ontlasting en/of urine
 4. Niet fit voelen en/of koorts
 5. Nachtelijke pijn
 6. Je bent gevallen op je heup, bekken of stuitje
 7. Meer dan 5 kilo afgevallen in een maand zonder daar moeite voor te doen
 8. Voorgeschiedenis met een ernstige ziekte zoals kanker
 9. Uitval van kracht in 1 of beide benen of een afwijkend looppatroon
 10. Langdurig gebruik van ontstekingsremmers

Neem dan eerst contact op met je huisarts voor nader onderzoek.

Ook wordt het afgeraden om dit product af te nemen wanneer je jonger dan 18 jaar bent.

Vooralsnog vergoedt de zorgverzekeraar dit digitale product niet. Dat betekent dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Als je nu in behandeling bent bij een fysiotherapeut deel dan met hem of haar je overweging om dit zelfzorgproduct aan de slag te gaan. Je fysiotherapeut kan je hier eventueel in ondersteunen. Als je al in behandeling bent geweest voor dezelfde klachten, maar niet de gewenste vooruitgang hebt geboekt, dan kan dit zelfzorgproduct zeker een aanvulling zijn.

We willen je erop wijzen dat het zelfstandig uitvoeren van de oefeningen en toepassen van de adviezen, zoals aangegeven in dit product, geheel op eigen risico is.

Wanneer je klachten toenemen ondanks het toepassen van de adviezen en oefeningen in dit product, dan raden we je sterk aan om een adviesgesprek via video met één van onze fysiotherapeuten in te plannen. De fysiotherapeut kan met jou bekijken waarom de klachten mogelijk verergerd zijn en het herstel samen met jou alsnog in goede banen te leiden.

Controleer altijd eerst of de e-mail met inloggegevens van de digitale leeromgeving in je spamfolder is beland.

Het kan helaas voorkomen dat je na de bestelling geen e-mail hebt ontvangen met inloggegevens. Wanneer je binnen 1 uur na je bestelling geen e-mail hebt ontvangen, verzoeken we je contact op te nemen met ons via klantenservice@smcp.nl.

Vaak samen gekocht

Combineer nu met extra begeleiding via video door één van onze topfysiotherapeuten. Zo haal je het maximale uit ‘Los zelf je acute lage rugklachten op’.

Los zelf je acute lage rugklachten op

+
Kunnen we helpen?

Neem gerust contact met ons op. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 16:30.

klantenservice@smcp.nl
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut