Videoconsult met een fysiotherapeut

Voor iedereen in Nederland is het nu mogelijk om binnen 24 uur een videoconsult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) te hebben. Ook jij kunt bij ons terecht voor al je vragen over jouw blessure of klacht bij het bewegen. Je hoeft dus geen fysiotherapeut te bezoeken. Maak nu gebruik van de kennis en adviezen waar topsporters bij SMCP ook gebruik van maken.

Afspraak videoconsult maken

Wanneer een videoconsult?

Heb je een blessure of klacht opgelopen, waardoor je beperkingen ervaart in het dagelijkse bewegen of in je sport? Zit je met vragen en wil je advies zonder dat je daarvoor direct naar een fysiotherapeut wilt gaan of woon je te ver weg om naar SMCP te gaan?

De fysiotherapeut van SMCP kan al jouw vragen over jouw blessure of klacht beantwoorden. Ook kan de fysiotherapeut jou advies geven over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen. Mocht het alsnog nodig zijn om gezien te worden door een fysiotherapeut of arts, dan kan de fysiotherapeut je daar ook in adviseren.

Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP willen we dat iedereen een beroep kan doen op onze expertise en adviezen.

Hoe werkt het?

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, krijg je instructies voor een videoconsult dat via een beveiligde verbinding zal plaatsvinden. Wij maken gebruik van de software van Physitrack. Je kunt hiermee videobellen en indien nodig krijg je een schema met oefeningen op maat. Voor meer informatie, lees de uitgebreide toelichting van Physitrack.

Het consult duurt maximaal 25 minuten. Tijdens het consult zal de fysiotherapeut jouw blessure of klacht uitgebreid met jou bespreken. Indien gewenst kun je aan het einde van het consult of op een later tijdstip een vervolgconsult inplannen. Een vervolgconsult duurt ook maximaal 25 minuten.

Zelf betalen of vergoeding door verzekeraar?

Jij kiest of je het consult zelf betaalt of laat vergoeden door de zorgverzekeraar. Of je het consult vergoed krijgt van je zorgverzekeraar is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Wat kost het?

Indien je het consult zelf betaalt, is het tarief 36 euro per consult. Je ontvangt hiervoor een digitale factuur.

Wanneer je het consult laat vergoeden door de zorgverzekeraar wordt per consult 1 zitting fysiotherapie in rekening gebracht. Let op: check de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering. Indien het maximaal aantal behandelingen is bereikt, ontvang je de factuur alsnog digitaal en dien je zelf te betalen.

Maak nu een afspraak

Wil je een videoconsult aanvragen? Dat kan op twee manieren:

 • Plan je afspraak in via het afspraakformulier. We nemen z.s.m. contact met je op.
 • Bel met het secretariaat fysiotherapie: 088 – 088 1350
  (op werkdagen bereikbaar tussen 8:00 en 16:30)

We streven ernaar dat je op werkdagen binnen 24 uur het videoconsult krijgt. Aanmeldingen in het weekend worden op maandag verwerkt.

Nathalie Kleijn

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt over het videoconsult met een fysiotherapeut. Wij staan je graag te woord. Of maak direct een afspraak.

 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut