Sport Medisch Centrum Papendal is al meer dan 40 jaar hét sportmedische centrum van Nederland. Ons team van onder meer sportartsen, fysiotherapeuten, cardiologen en bewegingswetenschappers levert elke dag hoge kwaliteit sportzorg onder één dak. Onze medewerkers staan voor een geïntegreerde aanpak.

Binnen ons sportmedisch centrum wordt aan alle wettelijke regels en kwaliteitseisen voldaan. Al onze sportartsen, fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers zijn ingeschreven in de diverse (beroeps)registers. Zie hiervoor ook Registers en beroepsverenigingen.

Zowel de sportartsen als de fysiotherapeuten van het SMCP zijn via het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) werkzaam voor diverse sportbonden. Dat betekent dat zij behandelend arts en/of fysiotherapeut zijn van onze nationale topsporters in uiteenlopende sporten. Tevens maken de dansopleidingen van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Rijn IJssel Artiest Dans in Arnhem gebruik van onze topsport medische begeleiding.

Ook heeft een aantal medewerkers ervaring in de medische begeleiding tijdens diverse Olympische Spelen en is een aantal fysiotherapeuten verbonden aan diverse opleidingsinstituten zoals Hogeschool Utrecht (HU), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.