chronische pijn fysiotherapie nijmegen sport medisch centrum papendal

Hoe ga je om met chronische pijn van de lage rug?

Langdurige pijn van de lage rug, ook wel chronische lage rugpijn genoemd, komt veelvuldig voor. Meer dan 20 % van de Europeanen lijdt aan chronische pijn in een of meerdere lichaamsdelen zoals de rug, de nek of de schouder. Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is. Soms is er geen oorzaak te vinden voor je chronische pijnklachten. En als er al een oorzaak is, is de oplossing van de oorzaak soms best ingewikkeld. Heb jij chronische pijnklachten? Weet je niet hoe deze te duiden zijn en wat je ermee moet doen? Lees dan verder over hoe je de regie weer in eigen handen kunt nemen en hoe fysiotherapie daarbij kan helpen.

Wat is pijn?

Pijn is een alarmsysteem. Het zorgt ervoor dat je niet op je been gaat staan als deze gebroken of gekneusd is. Bij chronische pijn raakt dit alarmsysteem ontregeld. Je kunt dan pijn ervaren ook al is er geen schade zoals een breuk, kneuzing of verrekking meer. Deze pijn ontstaat in de hersenen, in het deel dat voor het verwerken van pijnsignalen zorgt. Dit hersendeel raakt overgevoelig bij langdurige pijn. Het is ook bekend dat eerder doorgemaakte pijnervaringen, stress, vermoeidheid en angst dit systeem beïnvloeden.

Wat kun je doen aan chronische pijn van de lage rug?

 • Leren begrijpen hoe pijn werkt: meer kennis over pijn helpt. Het beïnvloedt op een positieve manier het deel dat de pijnsignalen verwerkt in de hersenen.
 • Je lichamelijke belastbaarheid vergroten: je lichaam laten wennen aan het uitvoeren van meer activiteiten zodat het meer belasting aankan.
 • Je belasting bekijken: als je weet waar je grenzen liggen, kun je die eventueel proberen op te schuiven.
 • Het vertrouwen in je lichaam terugwinnen door samen met je therapeut haalbare beweegdoelen op te stellen.

Sport Medisch Centrum Papendal biedt hiervoor een speciaal beweegprogramma aan waarbij de nadruk ligt op het verhogen van je belastbaarheid door middel van training. We helpen je leren hoe je de regie weer in eigen handen kunt nemen. Dit betekent dat je gedurende drie maanden twee keer per week gaat trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast zal er veel uitleg gegeven worden over pijn. Als je het fijn vindt, kun je je naasten meenemen om de uitleg ook te laten horen. Zo kun je hier ook thuis mee aan de slag. Tegen het einde van het programma wordt er een individueel schema gemaakt, waar je zelfstandig verder mee kunt.

Heb je langdurige pijn in bijvoorbeeld in je rug, nek of schouder en ben je nieuwsgierig geworden naar de behandeling bij Sport Medisch Centrum Papendal, kijk dan eens naar onze patiënteninformatie voor de inhoud van ons beweegprogramma. Aarzel dan niet langer en maak een afspraak. Woon je niet in de buurt? Vraag dan een adviesgesprek via video aan.

Adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag hulp en ondersteuning op afstand bij het verhelpen van jouw klacht of blessure? In een adviesgesprek via video met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) krijg je uitgebreid advies en begeleiding. De fysiotherapeut van SMCP beantwoordt in het gesprek al jouw vragen. Ook krijg je advies over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen, eventueel ondersteund met oefeningen via onze PhysiApp. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP vinden wij het belangrijk dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Let op: het adviesgesprek via video wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar, ook niet als je een aanvullende verzekering hebt met dekking voor fysiotherapie. De factuur van het adviesgesprek kun je daarom niet indienen bij je verzekeraar.

Adviesgesprek via video

Sportgeneeskunde en fysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een sportarts of fysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport.

Tags: , ,
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut