chronische pijn fysiotherapie nijmegen sport medisch centrum papendal

Hoe ga je met om chronische pijn?

Langdurige pijn, ook wel chronische pijn genoemd, komt veelvuldig voor. Meer dan 20 % van de Europeanen lijdt aan chronische pijn in een of meerdere lichaamsdelen zoals de rug, de nek of de schouder. Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden aanwezig is. Soms is er geen oorzaak te vinden voor je chronische pijnklachten. En als er al een oorzaak is, is de oplossing van de oorzaak soms best ingewikkeld. Heb jij chronische pijnklachten? Weet je niet hoe deze te duiden zijn en wat je ermee moet doen? Lees dan verder over hoe je de regie weer in eigen handen kunt nemen en hoe fysiotherapie daarbij kan helpen.

Vraag nu een videoconsult aan

Wat is pijn?

Pijn is een alarmsysteem. Het zorgt ervoor dat je niet op je been gaat staan als deze gebroken of gekneusd is. Bij chronische pijn raakt dit alarmsysteem ontregeld. Je kunt dan pijn ervaren ook al is er geen schade zoals een breuk, kneuzing of verrekking meer. Deze pijn ontstaat in de hersenen, in het deel dat voor het verwerken van pijnsignalen zorgt. Dit hersendeel raakt overgevoelig bij langdurige pijn. Het is ook bekend dat eerder doorgemaakte pijnervaringen, stress, vermoeidheid en angst dit systeem beïnvloeden.

Wat kun je doen aan chronische pijn?

 • Leren begrijpen hoe pijn werkt: meer kennis over pijn helpt. Het beïnvloedt op een positieve manier het deel dat de pijnsignalen verwerkt in de hersenen.
 • Je lichamelijke belastbaarheid vergroten: je lichaam laten wennen aan het uitvoeren van meer activiteiten zodat het meer belasting aankan.
 • Je belasting bekijken: als je weet waar je grenzen liggen, kun je die eventueel proberen op te schuiven.
 • Het vertrouwen in je lichaam terugwinnen door samen met je therapeut haalbare beweegdoelen op te stellen.

Sport Medisch Centrum Papendal biedt hiervoor een speciaal beweegprogramma aan waarbij de nadruk ligt op het verhogen van je belastbaarheid door middel van training. We helpen je leren hoe je de regie weer in eigen handen kunt nemen. Dit betekent dat je gedurende drie maanden twee keer per week gaat trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit kan op een van onze vestigingen in Arnhem, Velp of Nijmegen. Daarnaast zal er veel uitleg gegeven worden over pijn. Als je het fijn vindt, kun je je naasten meenemen om de uitleg ook te laten horen. Zo kun je hier ook thuis mee aan de slag. Tegen het einde van het programma wordt er een individueel schema gemaakt, waar je zelfstandig verder mee kunt.

Heb je langdurige pijn in bijvoorbeeld in je rug, nek of schouder en ben je nieuwsgierig geworden naar de behandeling bij Sport Medisch Centrum Papendal, kijk dan eens naar onze patiënteninformatie voor de inhoud van ons beweegprogramma. Plan gerust een intake om eens te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen.

Maak nu een afspraak

Videoconsult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal

Wil je graag een consult met een fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), maar woon je niet in de buurt of wil je liever nog geen fysiek consult? Vraag dan nu een videoconsult aan.

De fysiotherapeut van SMCP kan in het videoconsult al jouw vragen over jouw blessure of klacht beantwoorden. Ook kan de fysiotherapeut jou advies geven over hoe je zo spoedig mogelijk kunt herstellen. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. Bij SMCP willen wij dat iedereen gebruik kan maken van onze topsportservice. Voor een videoconsult heb je geen verwijzing van een arts nodig.

Vraag nu een videoconsult aan

Sportgeneeskunde en fysiotherapie Nijmegen

Sport Medisch Centrum Papendal is ook gevestigd in regio Nijmegen. Zoek je een sportarts of fysiotherapeut in Nijmegen? Kijk dan op onze vestigingspagina Sportgeneeskunde en Fysiotherapie Nijmegen. Zoek je een fysiotherapeut in Beuningen? Kijk dan op onze vestigingspagina Fysiotherapie Beuningen of Fysiotherapie Beuningen Speijers Sport.

Tags: , ,
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut