img

Sportgeneeskunde

Wij vinden dat topsportzorg voor iedereen toegankelijk moet zijn. Met een intern en extern netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat ook recreatieve sporters en niet-sporters zo snel mogelijk weer klachtenvrij en fit zijn. En dat doen we al 50 jaar met succes!

 • Uitgebreid onderzoek, behandeling en revalidatie (conservatief en postoperatief)
 • Onderzoek en behandeling volgens de nieuwste inzichten
 • Uitgebreide multidisciplinaire samenwerking
 • Mogelijk op 6 vestigingen in de regio Arnhem-Nijmegen
Afspraak maken Digitale zorg Oefenmateriaal

Of bel voor een afspraak : 088 088 1300

img

Hoe sportgeneeskunde jou kan helpen

Heb je klachten tijdens het sporten? Blessures zoals bijvoorbeeld pijn aan de knie, enkel of rug? Of heb je inspanningshoofdpijn, onbegrepen prestatiedaling, benauwdheid of pijn op de borst? Een sportarts van Sport Medisch Centrum Papendal heeft de kennis en expertise op topsportniveau om dit aan te pakken.

img

Consult sportarts

Klachten en blessures zorgen ervoor dat je niet kan sporten zoals je zou willen. Hiervoor kan je terecht op consult bij één van onze sportartsen in Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Elst of Zevenaar. De sportarts achterhaalt waar je klacht vandaan komt en hoe deze het beste aangepakt kan wordt.

Lees meer

img

Preventief sportmedisch onderzoek

Om een uitgebreide analyse van je gezondheid en fitheid te maken, verrichten sportartsen sportmedisch onderzoek. Soms wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG, longfunctie of ander aanvullend onderzoek. De sportmedische onderzoeken die wij verrichten, zijn:

 • Basis Sportmedisch Onderzoek
 • Basisplus Sportmedisch Onderzoek
 • Groot Sportmedisch Onderzoek
 • Uitgebreid Sportmedisch Onderzoek (Topsport Medisch Onderzoek)

Lees meer

img

Consult sportarts met inspanningstest

Ben je verwezen door een arts, omdat je last hebt van klachten tijdens inspanning zoals een verminderd uithoudingsvermogen? Dan kan het wenselijk zijn om meer inzicht te krijgen in hoe je gezondheid en/of fitheid ervoor staan. Het consult sportarts met inspanningstest bij Sport Medisch Centrum Papendal geeft jou hierin alle duidelijkheid.

Lees meer

img

Achillespeesspreekuur

Klachten van de achillespees komen veel voor bij recreatieve sporters, topsporters en ook bij niet-sporters. Pijn, stijfheid en overige klachten kunnen de sportbeoefening, maar ook dagelijkse activiteiten langdurig belemmeren. Wil jij hiervan af? Dat kan. Lees verder voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Lees meer

img

Verplichte sportkeuringen

Zoals ook een auto elk jaar gekeurd moet worden, is het belangrijk je lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten met sporten. Een sportkeuring door een sportarts bij een sportmedisch adviescentrum is een goede optie. Voorbeelden zijn een duikkeuring, een keuring om aan een sport- of dansopleiding te mogen starten of keuringen voor ALO of motorsport. Soms zijn de sportkeuringen uit eigen beweging van de sporter, voor bepaalde sporten (of niveaus van sport) is de sportkeuring verplicht. Bij een sportkeuring brengt de sportarts jouw gezondheid en belastbaarheid in kaart en rapporteert daarover.

Lees verder

img

Testen en meten

Een consult bij de sportarts bestaat uit een uitgebreide analyse van je klacht(en). Daarvoor is het nodig om te testen en meten. Als het nodig blijkt, wordt er aanvullend onderzoek verricht of aangevraagd, zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG (inspanningstest), longfunctie of ander aanvullend onderzoek. Veel metingen verrichten wij in huis bij Sport Medisch Centrum Papendal:

Lees meer

img

Aanvullende patiëntinformatie

Wil je nog meer informatie over blessures en klachten klik dan hier of kijk op onze pagina met aanvullende patiënteninformatie.

 

 

 

img

Tarieven en vergoedingen

Om toegang te krijgen tot sportgeneeskunde, is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig.

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van de sportarts wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar te informeren.

Klik hier voor de actuele tarieven en vergoedingen van sportgeneeskunde.

Everlien van Wakeren

Secretaresse

Afspraak maken

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt voor één van de sportartsen. Wij staan je graag te woord. Of maak meteen een afspraak voor een consult.

Maak vast kennis met enkele sportartsen

Hiske Kneepkens

Sportarts

Lees meer

Diederik Oei

Sportarts

Lees meer

Laura Weerwag

Sportarts

Lees meer

Vestigingen waar je behandeld kunt worden

Arnhem Papendal (hoofdvestiging)

Lees meer

Arnhem Rijnstate

Lees meer

Apeldoorn

Lees meer

Elst Rijnstate

Lees meer

Nijmegen

Lees meer

Zevenaar Rijnstate

Lees meer
 • thuiswinkelwaarborg
 • Federatie
 • VSG
 • Keurmerk fysiotherapie
 • NOC NSF
 • SCAS gecertificeerd
 • CTO Papendal
 • High Performance Partner
 • de Fysiotherapeut