Pilates is een trainingsmethode waarbij de nadruk ligt op balans en stabiliteit van het hele lichaam. Aspecten zoals coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen komen hierbij aan bod.
Op Sport Medisch Centrum Papendal worden de Pilateslessen verzorgd door fysiotherapeuten. Dat betekent dat zij tijdens het oefenen ook rekening kunnen houden met eventuele klachten en blessures.

U heeft bij uw behandelend fysiotherapeut aangegeven een pilates abonnement bij SMCP af te willen sluiten. Dit abonnement is er een voor bepaalde tijd, namelijk 6 maanden. Na 6 maanden stopt dit abonnement automatisch. Na die periode kunt u nog een evaluatie afspraak plannen bij uw behandelend fysiotherapeut.
 
Voor €45,00 per maand kunt 6 maanden lang gebruik maken van de pilates lessen, gegeven door een van onze fysiotherapeuten. Dit tarief wordt alleen gebruikt tijdens de vervolggroepen en niet voor de beginnerslessen. 
 
De vervolggroep is op maandag van  19.30-20.30 uur en wordt gegeven door Beate.
 
 
Wilt u zich inschrijven voor het pilates abonnement, vul dan het  inschrijfformulier en vragenlijst in, en lever deze in bij uw fysiotherapeut. Lees daarnaast aandachtig het reglement van de medische fitness door.