Werkzaamheden aan de Amsterdamseweg
Van 22 mei t/m 9 juli werkt de Provincie Gelderland aan de Amsterdamseweg (N224) tussen de A12 en het kruispunt van de Schelmseweg. In drie fasen worden verschillende delen van de Amsterdamseweg aangepakt.

Tijdens de wegwerkzaamheden is er, op het stuk waar de werkzaamheden worden uitgevoerd, slechts één rijbaan open in beide richtingen. Houd dus rekening met extra reistijd.
Van 3 juli t/m 25 juli wordt de kruising voor Papendal aangepakt, dit heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Papendal (auto en buslijn 105). Later meer over deze werkzaamheden en eventuele alternatieve routes. Meer informatie over de werkzaamheden op www.bereikbaargelderland.nl.

Van vrijdagavond 27 juli tot maandag 6 augustus: Afsluiting A12/A50 tussen Waterberg en Grijsoord richting Utrecht. Klik hier voor een overzichtskaartje.

 

Rijkswaterstaat voert in de zomer van 2018 Groot Onderhoud uit op de A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht. Van vrijdagavond 27 juli tot maandag 6 augustus is de A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht volledig afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio Arnhem.

De A12/A50 tussen Grijsoord en Waterberg in de richting Arnhem/Duitsland blijft open.
Over de werkzaamheden
De A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord is in de richting Utrecht afgesloten vanwege Groot Onderhoud. Hiermee zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden.

Tien dagen ernstige hinder om langdurige hinder te voorkomen
In afstemming met de regionale partners heeft Rijkswaterstaat vanwege het grote verkeersaanbod op reguliere (werk)dagen op de A12/A50, gekozen om het Groot Onderhoud uit te voeren tijdens de zomervakantie. Zo is de hinder hevig en de periode korter.

• Reis met het openbaar vervoer.
• Gebruik voor kortere ritten de fiets.

Reist u wel met de auto:
• Houd rekening met extra reistijd vanwege een langere (omleidings)route én kans op file(s) en pas uw vertrektijd aan.
• Als het even kan, maak gebruik van bovenregionale omleidingsroutes:
o Doorgaand verkeer tussen Noord- en Zuid-Nederland rijdt via Utrecht (via de A28/A27/A2).
o Verkeer vanuit Duitsland naar West-Nederland rijdt via de A57 (D), A77, A73 en A50 of rijdt via de A1.
• Verkeer vanuit het westen met bestemming Arnhem kiest, komende vanaf de A12, de afrit Oosterbeek of, komend vanaf de A15, de A325 (Pleyroute).
• Raadpleeg rijkswaterstaat.nl voor gedetailleerde informatie.
• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie.
• Borden langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.